De beste insectenlampen van 2024

Een insectenlamp is een handig hulpmiddel om insecten te verlichten en te observeren. De lamp trekt insecten aan door middel van ultraviolet licht, waardoor ze gemakkelijker te zien zijn in het donker. Dit kan leuk zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de natuur en de verschillende soorten insecten in hun omgeving willen ontdekken.

Er zijn verschillende soorten insectenlampen op de markt, met elk hun eigen voordelen en nadelen. Sommige lampen zijn kleiner en gemakkelijker mee te nemen, terwijl andere lampen krachtiger zijn en een groter bereik hebben. Bovendien zijn er ook lampen die speciaal ontworpen zijn om bepaalde soorten insecten aan te trekken, zoals motlampen of vuurvliegjampen.

Als je op zoek bent naar een insectenlamp, is het belangrijk om te overwegen waar je de lamp voor wilt gebruiken en wat je ermee wilt doen. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en de lamp mee wilt nemen, is het verstandig om een compact model te kiezen. Als je de lamp thuis wilt gebruiken om insecten in je tuin te observeren, is het misschien handiger om een krachtigere lamp te kopen.

Er zijn verschillende plaatsen waar je een insectenlamp kunt kopen, zoals in speciaalzaken voor natuurlijke producten of online. Het is aan te raden om verschillende modellen te vergelijken en reviews van andere gebruikers te lezen voordat je een aankoop doet. Zo kun je er zeker van zijn dat je een lamp koopt die aan al je wensen voldoet.

Onze favoriet

Set met UVA lampen voor gebruik in een elektrische vliegenlamp.

 • Type insecten
 • Bereik
 • Veiligheid

2e beste keuze

De dagen van de beestjes zijn geteld door de 2-in-1 vliegenmepper én insectenlamp!

 • Type insecten
 • Bereik
 • Veiligheid

3e beste keuze

Geen vervelende muggen of vliegen meer dankzij de elektrische insectenverdelger.

 • Type insecten
 • Bereik
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de insectenlampen getest?

Insectenlampen worden getest op verschillende aspecten om de prestaties van het apparaat te beoordelen. Dit omvat het type insecten dat de lamp aantrekt en de effectiviteit van de lamp bij het bestrijden van deze insecten. Het bereik van de lamp wordt ook getest om ervoor te zorgen dat het apparaat voldoende dekking biedt voor de ruimte waarin u insecten wilt bestrijden. Veiligheidsaspecten worden beoordeeld, zoals de veiligheid van het apparaat voor mensen en huisdieren en of het apparaat milieuvriendelijk is. Daarnaast worden de gebruiksgemak en het onderhoudsgemak van de insectenlamp getest, om te beoordelen hoe gemakkelijk het is om het apparaat te gebruiken en te onderhouden.

#1
Set van 2 stuks reservelamp - 8 Watt - 30 cm - voor Flystopper HV16 - UV Lamp vliegenvanger - Speciaal voor insectenlamp vliegenlamp | Flystopper

De Set van 2 stuks reservelamp - 8 Watt - 30 cm - voor Flystopper HV16 - UV Lamp vliegenvanger is speciaal ontworpen voor gebruik in de Flystopper HV16 insectenlamp vliegenlamp. De lampen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en hebben een vermogen van 8 watt, wat betekent dat ze krachtig genoeg zijn om insecten aan te trekken.

De lampen zijn 30 cm lang, wat betekent dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn in de Flystopper HV16 vliegenvanger. Bovendien zijn de lampen ook geschikt voor andere insectenlampen met een vergelijkbare grootte.

De Set van 2 stuks reservelamp - 8 Watt - 30 cm - voor Flystopper HV16 - UV Lamp vliegenvanger is een handig hulpmiddel voor mensen die geïnteresseerd zijn in het observeren van insecten. Door middel van het ultraviolet licht dat de lampen uitstralen, trekt de lamp insecten aan en maakt het gemakkelijker om ze te zien in het donker. Zo kun je genieten van de natuur en de verschillende soorten insecten in je omgeving ontdekken.

 • Type insecten
 • Bereik
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
PrimeHome Electrische Vliegenvanger - 2in1 Vliegenmepper en Insectenlamp - vliegenlamp - muggenlamp - Inclusief Schoonmaakborstel - Elektrische Vliegen & Insecten Mepper

De PrimeHome Electrische Vliegenvanger is een handig 2in1 apparaat dat dienst doet als vliegenmepper en insectenlamp. Het apparaat maakt gebruik van een krachtige elektrische lading om vliegen en andere insecten te doden, terwijl het ultraviolet licht aantrekt om de insecten te verlichten en te observeren.

De PrimeHome Electrische Vliegenvanger is gemakkelijk te gebruiken: je hoeft alleen maar op de knop te drukken om het apparaat in te schakelen en de insecten te vangen. Het apparaat is ook veilig om te gebruiken, omdat het geen chemicaliën of gifstoffen gebruikt.

Inclusief bij de PrimeHome Electrische Vliegenvanger is een schoonmaakborstel, zodat je het apparaat gemakkelijk kunt schoonmaken na gebruik. Het apparaat is ook gemakkelijk te verplaatsen, dankzij het compacte formaat en het handige handvat. Zo kun je het apparaat overal mee naartoe nemen en gebruiken om van vliegen en andere insecten af te komen.

 • Type insecten
 • Bereik
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
V-tac VT-3216 Insectenlamp - 2x8W - 50m bereik - UV licht - Grijs

De V-tac VT-3216 Insectenlamp is een krachtig apparaat dat insecten aantrekt door middel van ultraviolet licht. Het apparaat is voorzien van twee lampen met elk een vermogen van 8 watt, wat betekent dat het een bereik heeft van 50 meter. Dit maakt het apparaat geschikt voor gebruik in grotere ruimtes, zoals tuinen of parken.

De V-tac VT-3216 Insectenlamp is gemaakt van duurzaam materiaal en is voorzien van een stevig handvat, zodat je het apparaat gemakkelijk kunt verplaatsen. Het apparaat is ook eenvoudig te installeren en te gebruiken: je hoeft alleen maar de lampen aan te sluiten en de schakelaar in te schakelen om het apparaat te activeren.

De V-tac VT-3216 Insectenlamp is een handig hulpmiddel voor mensen die geïnteresseerd zijn in het observeren van insecten. Het ultraviolet licht trekt insecten aan, waardoor ze gemakkelijker te zien zijn in het donker. Zo kun je genieten van de natuur en de verschillende soorten insecten in je omgeving ontdekken.

 • Type insecten
 • Bereik
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
V-tac VT-3220 Insectenlamp - 2x10W - 80m bereik - UV licht - Grijs

De V-tac VT-3220 Insectenlamp is een krachtig apparaat dat insecten aantrekt door middel van ultraviolet licht. Het apparaat is voorzien van twee lampen met elk een vermogen van 10 watt, wat betekent dat het een bereik heeft van 80 meter. Dit maakt het apparaat geschikt voor gebruik in grotere ruimtes, zoals tuinen of parken.

De V-tac VT-3220 Insectenlamp is gemaakt van duurzaam materiaal en is voorzien van een stevig handvat, zodat je het apparaat gemakkelijk kunt verplaatsen. Het apparaat is ook eenvoudig te installeren en te gebruiken: je hoeft alleen maar de lampen aan te sluiten en de schakelaar in te schakelen om het apparaat te activeren.

De V-tac VT-3220 Insectenlamp is een handig hulpmiddel voor mensen die geïnteresseerd zijn in het observeren van insecten. Het ultraviolet licht trekt insecten aan, waardoor ze gemakkelijker te zien zijn in het donker. Zo kun je genieten van de natuur en de verschillende soorten insecten in je omgeving ontdekken.

 • Type insecten
 • Bereik
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
VerminBuster Muggenlamp UV Licht - Insectenlamp - Vliegenlamp - Muggenvanger - Vliegenvanger - Muggenstekker

De VerminBuster Muggenlamp UV Licht is een krachtig apparaat dat insecten aantrekt door middel van ultraviolet licht. Het apparaat kan gebruikt worden als muggenlamp, vliegenlamp, muggenvanger of vliegenvanger, afhankelijk van wat je nodig hebt.

De VerminBuster Muggenlamp UV Licht is eenvoudig te gebruiken: je hoeft alleen maar de lamp aan te sluiten en de schakelaar in te schakelen om het apparaat te activeren. Het apparaat is ook veilig om te gebruiken, omdat het geen chemicaliën of gifstoffen gebruikt.

Inclusief bij de VerminBuster Muggenlamp UV Licht is een muggenstekker, zodat je het apparaat gemakkelijk kunt aansluiten op een stopcontact. Het apparaat is ook gemakkelijk te verplaatsen, dankzij het compacte formaat en het handige handvat. Zo kun je het apparaat overal mee naartoe nemen en gebruiken om van vliegen en andere insecten af te komen.

 • Type insecten
 • Bereik
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een insectenlamp?

Een insectenlamp is een lamp die insecten aantrekt door middel van ultraviolet licht. Dit maakt het gemakkelijker om insecten te zien in het donker, wat leuk kan zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de natuur en de verschillende soorten insecten in hun omgeving willen ontdekken. Er zijn verschillende soorten insectenlampen op de markt, met elk hun eigen voordelen en nadelen. Sommige lampen zijn compact en gemakkelijk mee te nemen, terwijl andere lampen krachtiger zijn en een groter bereik hebben.

Waar moet je op letten bij het kopen van een insectenlamp?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een insectenlamp, zoals:

 • Het doel waarvoor je de lamp wilt gebruiken: Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en de lamp mee wilt nemen, is het verstandig om een compact model te kiezen. Als je de lamp thuis wilt gebruiken om insecten in je tuin te observeren, is het misschien handiger om een krachtigere lamp te kopen.
 • Het type lamp: Er zijn verschillende soorten insectenlampen op de markt, zoals motlampen of vuurvliegjampen. Als je op zoek bent naar een specifiek type lamp, moet je ervoor zorgen dat je een lamp koopt die aan al je wensen voldoet.
 • De kwaliteit van de lamp: Het is belangrijk om te kiezen voor een lamp van goede kwaliteit, zodat je er zeker van kunt zijn dat de lamp lang meegaat en goed werkt. Lees reviews van andere gebruikers om te zien wat zij van de lamp vinden en of zij aanraders zijn.
 • De prijs: Insectenlampen kunnen in verschillende prijsklassen verkrijgbaar zijn. Het is aan te raden om verschillende modellen te vergelijken en te kijken welke lamp het beste bij je wensen past, zonder dat je te veel betaalt.

Hoe werkt een insectenlamp?

Een insectenlamp werkt door middel van ultraviolet licht. Dit type licht is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar insecten kunnen het wel waarnemen. Als een insectenlamp ultraviolet licht uitstraalt, trekt het insecten aan. Dit maakt het gemakkelijker om insecten te zien in het donker.

Sommige insectenlampen werken ook als vliegenmepper of vliegenvanger. De lamp kan dan elektrische ladingen uitstralen die vliegen en andere insecten doden. Dit gebeurt op een humane manier, zonder dat chemicaliën of gifstoffen nodig zijn.

Welke verschillende soorten muggenvangers zijn er?

Er zijn verschillende soorten muggenvangers op de markt, zoals:

 • Elektrische muggenvangers: Dit zijn apparaten die een elektrische lading uitstralen die muggen en andere insecten doden. Deze vangers zijn veilig om te gebruiken en werken zonder chemicaliën of gifstoffen.
 • Insectenlampen: Deze lampen gebruiken ultraviolet licht om muggen en andere insecten aan te trekken. De insecten blijven rond de lamp hangen, waardoor het gemakkelijker is om ze te zien en te vangen.
 • Muggenstekkers: Dit zijn kleine apparaatjes die je in een stopcontact kunt steken. De stekker verspreidt een geur die muggen afschrikt, waardoor ze niet in de buurt van de stekker komen.
 • Muggenrollen: Dit zijn rollen met een geurige substantie die muggen afschrikt. Je kunt de rollen op verschillende plekken in huis neerleggen om muggen te verjagen.
 • Muggenplakkers: Dit zijn plakbandachtige rollen die je op muur of raam kunt plakken. De plakker heeft een geurige substantie die muggen afschrikt en tegenhoudt.

Veelgestelde vragen

Waarom is de muggenoverlast vooral ‘s nachts en ‘s avonds het grootst?

 

De muggenoverlast is vooral ‘s nachts en ‘s avonds het grootst, omdat de muggen dan actief zijn. Muggen zijn nachtactief en komen ‘s nachts of ‘s avonds naar buiten om te zoeken naar bloed om van te drinken. Dit is ook de periode waarin ze het meeste bloed kunnen opzuigen, omdat de mens dan slaapt en minder waakzaam is.

Daarnaast zijn muggen ook aangetrokken tot warme en vochtige omgevingen, dus ‘s nachts en ‘s avonds is de kans groter dat ze naar binnen komen als de ramen en deuren openstaan. Dit verklaart waarom de muggenoverlast vooral ‘s nachts en ‘s avonds het grootst is.

 

Wat zijn andere tips om muggen op afstand te houden?

 

Er zijn verschillende manieren om muggen op afstand te houden, zoals:

 • Zorg ervoor dat ramen en deuren gesloten zijn, zodat muggen niet naar binnen kunnen komen.
 • Gebruik muggenstekkers of andere muggenafweermiddelen om muggen te verjagen.
 • Zorg ervoor dat er geen vochtige plekken in huis zijn, omdat muggen hier graag verblijven.
 • Gebruik luchtverfrissers of geurstokjes om muggen af te schrikken.
 • Draag kleding die bedekt is en die muggen moeilijk kunnen bijten, zoals lange mouwen en lange broeken.
 • Gebruik insectenwerende middelen op de huid om muggen tegen te houden.
 • Zorg ervoor dat er geen voedsel of drinken in de buurt is, omdat muggen hiervan aangetrokken worden.

Wat is de beste plaats voor een insectenlamp?

 

De beste plaats voor een insectenlamp is op een plek waar insecten gemakkelijk naar toe kunnen komen, maar zonder dat ze zich in de weg zitten. Dit kan bijvoorbeeld in de buurt van een raam of een open deur zijn. De lamp moet ook op een hoogte worden geplaatst, zodat insecten gemakkelijk naar het licht kunnen vliegen zonder tegen andere obstakels aan te lopen.

Het is ook belangrijk om de lamp op een plek te plaatsen waar hij niet in de weg staat en waar hij gemakkelijk te bereiken is voor onderhoud en schoonmaak. Zo kun je ervoor zorgen dat de lamp zo effectief mogelijk werkt en dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.