De beste kettingzagen van 2024

Een kettingzaag is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt om hout te snijden. Het bestaat uit een motor die een scherpe ketting ronddraait, waarmee het hout kan worden doorgesneden. Kettingzagen zijn bijzonder handig voor het snoeien van bomen en het kappen van hout voor brandhout. Ze zijn ook nuttig voor het maken van houtsnijwerk of het zagen van dikke stammen in de bouw. Kettingzagen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en krachtniveaus, afhankelijk van de taak waarvoor ze worden gebruikt. Het is belangrijk om de juiste kettingzaag te kiezen en om voorzichtig te werken, omdat ze zeer scherp zijn en mogelijk gevaarlijk kunnen zijn als ze niet goed worden gebruikt.

Onze favoriet

De Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835 is een krachtige en veelzijdige kettingzaag die geschikt is voor een breed scala aan snijwerkzaamheden.

 • Vermogen
 • Lengte van de zaagblad
 • Gewicht

2e beste keuze

De BLACK+DECKER GK1000-QS Alligator Snoeizaag is een krachtige en veelzijdige snoeizaag die geschikt is voor het snoeien van takken en het afzagen van wortels.

 • Vermogen
 • Lengte van de zaagblad
 • Gewicht

3e beste keuze

De Zenway Mini Kettingzaag is een compacte en veelzijdige kettingzaag die geschikt is voor het snoeien van takken en het afzagen van wortels.

 • Vermogen
 • Lengte van de zaagblad
 • Gewicht

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de kettingzagen getest?

Kettingzagen worden getest op verschillende aspecten om de kwaliteit en prestaties van het apparaat te beoordelen. Dit omvat het vermogen van de kettingzaag om efficiënt en veilig te werken, de lengte van het zaagblad en de dikte van de stammen die ermee gezaagd kunnen worden. Het gewicht van de kettingzaag wordt ook geëvalueerd, omdat het de manier beïnvloedt waarop u de machine kunt hanteren en de veiligheid van de gebruiker. De veiligheidsfuncties van de kettingzaag worden beoordeeld, waaronder de kettingrem en de terugslagbeveiliging. Daarnaast worden de gebruiksgemak en het onderhoudsgemak van de kettingzaag getest, zodat u gemakkelijk en veilig kunt werken met de machine en ervoor kunt zorgen dat deze goed onderhouden wordt voor langdurig gebruik.

#1
Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835 (1800 watt - 325 mm zaaglengte - Oregon-ketting en kwaliteitszwaard - terugslagbescherming en kettingvangbout)

De Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835 is een krachtige en veelzijdige kettingzaag die geschikt is voor een breed scala aan snijwerkzaamheden. De kettingzaag heeft een vermogen van 1800 watt, wat betekent dat hij krachtig genoeg is om zelfs dikke stammen mee te snijden. De zaaglengte van 325 mm zorgt ervoor dat de kettingzaag diep in het hout kan snijden en grote stukken hout kan verwerken. De kettingzaag is voorzien van een hoogwaardige Oregon-ketting en een kwaliteitszwaard, wat zorgt voor een precieze en soepele snijprestatie. De kettingzaag is ook voorzien van terugslagbescherming en een kettingvangbout, wat de veiligheid tijdens het werken vergroot. Kortom, de Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835 is een professioneel gereedschap dat geschikt is voor zowel doe-het-zelvers als professionele gebruikers.

 • Vermogen
 • Lengte van de zaagblad
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#2
BLACK+DECKER GK1000-QS Alligator Snoeizaag - 550W - 10cm - gesnoerd

De BLACK+DECKER GK1000-QS Alligator Snoeizaag is een krachtige en veelzijdige snoeizaag die geschikt is voor het snoeien van takken en het afzagen van wortels. De snoeizaag heeft een vermogen van 550 watt, wat betekent dat hij krachtig genoeg is om zelfs dikke takken mee te snoeien. De snijlengte van 10 cm zorgt ervoor dat de snoeizaag diep in het hout kan snijden en grote stukken hout kan verwerken. De snoeizaag is voorzien van een uniek alligatorontwerp, wat ervoor zorgt dat de takken gemakkelijk in de bek van de alligator worden geplaatst en veilig worden afgezaagd. De snoeizaag is ook geschikt voor links- en rechtshandigen en is voorzien van een comfortabele grip, wat zorgt voor een aangename werkervaring. Kortom, de BLACK+DECKER GK1000-QS Alligator Snoeizaag is een professioneel gereedschap dat geschikt is voor zowel doe-het-zelvers als professionele gebruikers.

 • Vermogen
 • Lengte van de zaagblad
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#3
Zenway - Mini kettingzaag - Snoeizaag - Kettingzaag - Kettingzaag Elektrisch met 1 Accu- Inclusief Koffer - 1 Extra Accu - Zwart

De Zenway Mini Kettingzaag is een compacte en veelzijdige kettingzaag die geschikt is voor het snoeien van takken en het afzagen van wortels. De kettingzaag is elektrisch en wordt geleverd met een accu, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van een stopcontact. Dit maakt het gemakkelijk om de kettingzaag overal mee naartoe te nemen en te gebruiken, zelfs op plekken waar geen stroomvoorziening is. De kettingzaag is ook voorzien van een koffer, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen en beschermen wanneer hij niet wordt gebruikt. De kettingzaag wordt geleverd met een extra accu, zodat je altijd een back-up hebt als de accu leeg raakt. Kortom, de Zenway Mini Kettingzaag is een handig en veelzijdig gereedschap dat geschikt is voor zowel doe-het-zelvers als professionele gebruikers.

 • Vermogen
 • Lengte van de zaagblad
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#4
BLACK+DECKER CS2040-QS Kettingzaag - 2000W - 40cm - gesnoerd

De BLACK+DECKER CS2040-QS Kettingzaag is een krachtige en veelzijdige kettingzaag die geschikt is voor het snoeien van bomen en het afzagen van dikke stammen. De kettingzaag heeft een vermogen van 2000 watt, wat betekent dat hij krachtig genoeg is om zelfs de dikste stammen mee te snijden. De zaaglengte van 40 cm zorgt ervoor dat de kettingzaag diep in het hout kan snijden en grote stukken hout kan verwerken. De kettingzaag is voorzien van een comfortabele grip en een gewicht van slechts 4,3 kilogram, wat zorgt voor een aangename werkervaring. De kettingzaag is ook geschikt voor links- en rechtshandigen en is voorzien van een automatische kettingoliesysteem, wat ervoor zorgt dat de ketting altijd goed geolied blijft. Kortom, de BLACK+DECKER CS2040-QS Kettingzaag is een professioneel gereedschap dat geschikt is voor zowel doe-het-zelvers als professionele gebruikers.

 • Vermogen
 • Lengte van de zaagblad
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#5
Bosch EasyCut 50 Microkettingzaag - op snoer - 500 W

De Bosch EasyCut 50 Microkettingzaag is een compacte en veelzijdige kettingzaag die geschikt is voor het snoeien van takken en het afzagen van wortels. De kettingzaag heeft een vermogen van 500 watt, wat betekent dat hij krachtig genoeg is om zelfs dikke takken mee te snoeien. De kettingzaag is voorzien van een compact ontwerp en een gewicht van slechts 1,8 kilogram, wat ervoor zorgt dat hij gemakkelijk te hanteren is en comfortabel in de hand ligt. De kettingzaag is ook voorzien van een automatische kettingoliesysteem, wat ervoor zorgt dat de ketting altijd goed geolied blijft. Kortom, de Bosch EasyCut 50 Microkettingzaag is een handig en veelzijdig gereedschap dat geschikt is voor zowel doe-het-zelvers als professionele gebruikers.

 • Vermogen
 • Lengte van de zaagblad
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

Wat is een kettingzaag?

Een kettingzaag is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt om hout te snijden. Het bestaat uit een motor die een scherpe ketting ronddraait, waarmee het hout kan worden doorgesneden. Kettingzagen zijn bijzonder handig voor het snoeien van bomen en het kappen van hout voor brandhout. Ze zijn ook nuttig voor het maken van houtsnijwerk of het zagen van dikke stammen in de bouw. Kettingzagen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en krachtniveaus, afhankelijk van de taak waarvoor ze worden gebruikt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kettingzaag?

Bij het kopen van een kettingzaag dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Aandrijving

De aandrijving van een kettingzaag is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een kettingzaag. De aandrijving bepaalt namelijk hoe krachtig de kettingzaag is en hoe snel hij kan snijden. Als de aandrijving te zwak is voor de taak waarvoor je de kettingzaag wilt gebruiken, kan het zijn dat de kettingzaag niet sterk genoeg is om het werk te doen. Dit kan frustrerend zijn en het kan ook gevaarlijk zijn als je de kettingzaag op een manier moet gebruiken die niet veilig is. Daarom is het belangrijk om de aandrijving van een kettingzaag te overwegen bij het kiezen van een kettingzaag die geschikt is voor jouw doeleinden.

Vermogen

Het vermogen van een kettingzaag is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een kettingzaag. Het vermogen bepaalt namelijk hoe krachtig de kettingzaag is en hoe snel hij kan snijden. Als het vermogen te laag is voor de taak waarvoor je de kettingzaag wilt gebruiken, kan het zijn dat de kettingzaag niet sterk genoeg is om het werk te doen. Dit kan frustrerend zijn en het kan ook gevaarlijk zijn als je de kettingzaag op een manier moet gebruiken die niet veilig is. Daarom is het belangrijk om het vermogen van een kettingzaag te overwegen bij het kiezen van een kettingzaag die geschikt is voor jouw doeleinden.

Zwaardlengte

De zwaardlengte van een kettingzaag is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een kettingzaag. De zwaardlengte bepaalt namelijk hoe groot het blad is en daarmee hoe diep het in het hout kan snijden. Als de zwaardlengte te kort is voor de taak waarvoor je de kettingzaag wilt gebruiken, kan het zijn dat de kettingzaag niet sterk genoeg is om het werk te doen. Dit kan frustrerend zijn en het kan ook gevaarlijk zijn als je de kettingzaag op een manier moet gebruiken die niet veilig is. Daarom is het belangrijk om de zwaardlengte van een kettingzaag te overwegen bij het kiezen van een kettingzaag die geschikt is voor jouw doeleinden.

Gewicht

Het gewicht van een kettingzaag is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een kettingzaag. Als de kettingzaag te zwaar is, kan het moeilijk zijn om hem te hanteren en kan het werken met de kettingzaag vermoeiend zijn. Dit kan frustrerend zijn en het kan ook gevaarlijk zijn als je de kettingzaag op een manier moet gebruiken die niet veilig is. Aan de andere kant, als de kettingzaag te licht is, kan het zijn dat hij niet sterk genoeg is om het werk te doen. Daarom is het belangrijk om het gewicht van een kettingzaag te overwegen bij het kiezen van een kettingzaag die geschikt is voor jouw doeleinden.

Hoe zaag je veilig met een kettingzaag?

Er zijn een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen die je moet nemen als je met een kettingzaag wilt zagen:

 1. Zorg ervoor dat je de juiste kettingzaag kiest voor de taak waarvoor je hem wilt gebruiken. Kies een kettingzaag met de juiste vermogenscapaciteit, zwaardlengte en gewicht voor het werk dat je wilt doen.

 2. Lees de gebruiksaanwijzing van de kettingzaag zorgvuldig door en maak je vertrouwd met de werking van het gereedschap voordat je begint met zagen.

 3. Draag altijd persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsbrillen, gehoorbeschermers en stevige werkhandschoenen als je met een kettingzaag werkt.

 4. Zorg ervoor dat de ketting goed is geolied voordat je begint met zagen. Dit zorgt ervoor dat de ketting soepel blijft draaien en voorkomt dat hij vastloopt of breekt.

 5. Zet de kettingzaag altijd op de veiligheidsstand voordat je hem aanzet. Dit voorkomt dat de ketting onbedoeld gaat draaien en mogelijk gevaarlijke situaties veroorzaakt.

 6. Zet de kettingzaag altijd stevig op de grond voordat je begint met zagen. Dit voorkomt dat de kettingzaag omvalt of wegglijdt tijdens het werken.

 7. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voordat je begint met zagen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je een kettingzaag slijpen?

Hoe vaak je een kettingzaag moet slijpen, hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak je de kettingzaag gebruikt en wat voor soort werk je ermee doet. In het algemeen is het aan te raden om de ketting van je kettingzaag minstens één keer per jaar te laten slijpen door een professionele slijper. Als je de kettingzaag vaak gebruikt of als je hem gebruikt voor het zagen van dikke stammen, kan het nodig zijn om de ketting vaker te laten slijpen om ervoor te zorgen dat hij in goede conditie blijft. Het is ook belangrijk om de ketting van je kettingzaag regelmatig te inspecteren en te slijpen als je merkt dat hij bot begint te worden of als hij moeilijk te hanteren is. Dit zorgt ervoor dat je de kettingzaag veilig en efficiënt kunt gebruiken.

Welke benzine gebruik je voor een kettingzaag?

In het algemeen wordt aangeraden om altijd benzine te gebruiken die voldoet aan de normen van de American Society for Testing and Materials (ASTM) voor kleine motorbrandstoffen (D4814 of D6751). Deze normen garanderen dat de benzine geschikt is voor gebruik in kleine motoren, zoals die van kettingzagen. Het is ook aan te raden om altijd premium benzine te gebruiken, omdat deze van hogere kwaliteit is en beter presteert dan lagere kwaliteit benzine. Vermijd het gebruik van benzine die langer dan 30 dagen oud is, omdat oude benzine kan achteruitgaan en de prestaties van je kettingzaag negatief kan beïnvloeden. Ook is het belangrijk om de juiste verhouding van benzine en olie te gebruiken volgens de aanwijzingen van de fabrikant van de kettingzaag. Dit zorgt ervoor dat de motor van de kettingzaag goed wordt gesmeerd en optimaal presteert.

Onze favoriet

De Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835 is een krachtige en veelzijdige kettingzaag die geschikt is voor een breed scala aan snijwerkzaamheden.

Beste prijs op BOL.com