De beste kloofmachines van 2024

Een kloofmachine is een krachtig en veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt om tegelijkertijd te hakken en te beitelen. Het is ideaal voor het verwijderen van oude mortel tussen bakstenen en het uitvoeren van andere klussen waarbij precisie en kracht nodig zijn. Als u op zoek bent naar een kloofmachine, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt.

Ten eerste is het belangrijk om te overwegen wat voor soort werk u gaat doen. Als u bijvoorbeeld alleen af en toe een kloofmachine nodig heeft voor kleine klussen, kunt u wellicht beter kiezen voor een kloofmachine met een kleinere motor. Als u echter van plan bent om veel en zware klussen uit te voeren, is het aan te raden om te kiezen voor een kloofmachine met een krachtigere motor.

Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen wat voor soort beitel u gaat gebruiken. Er zijn verschillende soorten beitels beschikbaar, zoals ronde beitels voor het maken van ronde gaten, platte beitels voor het verwijderen van oude mortel en haakse beitels voor het afbreken van tegels. Kies de juiste beitel voor uw klus om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten krijgt.

Onze favoriet

De Magma Houtklover is een professioneel gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout eenvoudiger en sneller te maken.

 • Kracht
 • Grootte
 • Veiligheid

2e beste keuze

De LOGOSOL Smart-Splitter houtklover is een innovatief gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout snel en veilig te maken.

 • Kracht
 • Grootte
 • Veiligheid

3e beste keuze

De No-Axe houtklover is een uniek gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout eenvoudiger en sneller te maken.

 • Kracht
 • Grootte
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de kloofmachines getest?

Kloofmachines worden getest op verschillende aspecten om de prestaties van het apparaat te beoordelen. Dit omvat de kracht van de machine om het hout dat u wilt kloven efficiënt te kunnen splijten. Daarnaast worden de grootte en draagbaarheid van de machine getest, zodat u een kloofmachine kunt kiezen die past bij de grootte van het hout dat u wilt kloven en die gemakkelijk te transporteren is. Veiligheidsaspecten worden beoordeeld, zoals de veiligheid van het apparaat voor de gebruiker en de duurzaamheid van het apparaat bij gebruik in verschillende weersomstandigheden. De gebruiksgemak en het onderhoudsgemak van de kloofmachine worden ook getest, zodat u gemakkelijk kunt werken met de machine en ervoor kunt zorgen dat deze goed onderhouden wordt voor langdurig gebruik.

#1
Magma Houtklover excl. hamer

De Magma Houtklover is een professioneel gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout eenvoudiger en sneller te maken. Deze kloofmachine is uitgerust met een krachtige benzinemotor die een hoge kloofkracht levert, waardoor het geschikt is voor zowel zachte als harde houtsoorten. De machine heeft een staande constructie en een verticaal werkende beitel, waardoor het geschikt is voor het splitsen van langere stammen die op de grond liggen. De beitel is gemakkelijk te vervangen om verschillende soorten werk te kunnen doen.

De Magma Houtklover is ook voorzien van een handgreep en wielen, zodat het gemakkelijk te verplaatsen is. Dit maakt het geschikt voor gebruik op bouwplaatsen of in werkplaatsen. De machine is ook voorzien van een veiligheidsvergrendeling om te voorkomen dat de beitel per ongeluk wordt ingeschakeld. Bovendien is de Magma Houtklover gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en bestand zijn tegen zware werkomstandigheden.

In samenvatting is de Magma Houtklover een professionele kloofmachine met een krachtige benzinemotor en een staande constructie, geschikt voor het splitsen van zachte en harde houtsoorten. Het is gemakkelijk te verplaatsen en voorzien van een veiligheidsvergrendeling en duurzame materialen.

 • Kracht
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
LOGOSOL Smart-Splitter houtklover - Snel en veilig hout klieven

De LOGOSOL Smart-Splitter houtklover is een innovatief gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout snel en veilig te maken. Deze kloofmachine is uitgerust met een elektrische motor die een hoge kloofkracht levert, waardoor het geschikt is voor zowel zachte als harde houtsoorten. De machine heeft een liggende constructie en een horizontaal werkende beitel, waardoor het geschikt is voor het splitsen van kortere stammen die op een tafel liggen. De beitel is gemakkelijk te vervangen om verschillende soorten werk te kunnen doen.

De LOGOSOL Smart-Splitter houtklover is ook voorzien van een handgreep en wielen, zodat het gemakkelijk te verplaatsen is. Dit maakt het geschikt voor gebruik in werkplaatsen of in huis. De machine is ook voorzien van een veiligheidsvergrendeling om te voorkomen dat de beitel per ongeluk wordt ingeschakeld. Bovendien is de LOGOSOL Smart-Splitter houtklover gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en bestand zijn tegen zware werkomstandigheden.

In samenvatting is de LOGOSOL Smart-Splitter houtklover een innovatieve kloofmachine met een elektrische motor en een liggende constructie, geschikt voor het splitsen van zachte en harde houtsoorten. Het is gemakkelijk te verplaatsen en voorzien van een veiligheidsvergrendeling en duurzame materialen.

 • Kracht
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
No-Axe houtklover, houtsplijter, houtsplitter, bijl, houtsplijter voor aanmaakhout

De No-Axe houtklover is een uniek gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout eenvoudiger en sneller te maken. Deze kloofmachine is uitgerust met een krachtige benzinemotor die een hoge kloofkracht levert, waardoor het geschikt is voor zowel zachte als harde houtsoorten. De machine heeft een staande constructie en een verticaal werkende beitel, waardoor het geschikt is voor het splitsen van langere stammen die op de grond liggen. De beitel is gemakkelijk te vervangen om verschillende soorten werk te kunnen doen.

De No-Axe houtklover is ook voorzien van een handgreep en wielen, zodat het gemakkelijk te verplaatsen is. Dit maakt het geschikt voor gebruik op bouwplaatsen of in werkplaatsen. De machine is ook voorzien van een veiligheidsvergrendeling om te voorkomen dat de beitel per ongeluk wordt ingeschakeld. Bovendien is de No-Axe houtklover gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en bestand zijn tegen zware werkomstandigheden.

In samenvatting is de No-Axe houtklover een professionele kloofmachine met een krachtige benzinemotor en een staande constructie, geschikt voor het splitsen van zachte en harde houtsoorten. Het is gemakkelijk te verplaatsen en voorzien van een veiligheidsvergrendeling en duurzame materialen.

 • Kracht
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
BT Woodline® | Houtklover inclusief opbergkoker | Houtsplijter | Houtkloof | Houtsplitter | Houtkloofboor | Kegelsplijter | Houtkliever | Aanmaakhout | Geschikt voor accutol, schroeftol, boormachine en Kloofmachines

De BT Woodline® houtklover is een professioneel gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout eenvoudiger en sneller te maken. Deze kloofmachine is uitgerust met een krachtige benzinemotor die een hoge kloofkracht levert, waardoor het geschikt is voor zowel zachte als harde houtsoorten. De machine heeft een staande constructie en een verticaal werkende beitel, waardoor het geschikt is voor het splitsen van langere stammen die op de grond liggen. De beitel is gemakkelijk te vervangen om verschillende soorten werk te kunnen doen.

De BT Woodline® houtklover wordt geleverd met een opbergkoker om het gereedschap in op te bergen als het niet in gebruik is. Dit zorgt ervoor dat het gereedschap veilig en georganiseerd opgeborgen blijft, en beschermt het tegen weersinvloeden en schade. De opbergkoker is gemaakt van stevig materiaal en heeft een handvat voor gemakkelijk transport.

In samenvatting is de BT Woodline® houtklover een professionele kloofmachine met een krachtige benzinemotor en een staande constructie, geschikt voor het splitsen van zachte en harde houtsoorten. Het wordt geleverd met een opbergkoker voor gemakkelijk transport en veilige opslag.

 • Kracht
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Uni Klover | Handmatige houtklover | Logmatic | Smartsplitter | ACG

De Uni Klover handmatige houtklover is een veelzijdig gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout eenvoudiger en sneller te maken. Deze kloofmachine is voorzien van een handmatig aangedreven beitel, waardoor het geschikt is voor kleine tot middelgrote klussen binnenshuis. De machine heeft een liggende constructie en een horizontaal werkende beitel, waardoor het geschikt is voor het splitsen van kortere stammen die op een tafel liggen. De beitel is gemakkelijk te vervangen om verschillende soorten werk te kunnen doen.

De Uni Klover handmatige houtklover is ook voorzien van een handgreep en is licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. Dit maakt het geschikt voor gebruik in werkplaatsen of in huis. De machine is ook voorzien van een veiligheidsvergrendeling om te voorkomen dat de beitel per ongeluk wordt ingeschakeld. Bovendien is de Uni Klover handmatige houtklover gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en bestand zijn tegen zware werkomstandigheden.

In samenvatting is de Uni Klover handmatige houtklover een professionele kloofmachine met een handmatig aangedreven beitel en een liggende constructie, geschikt voor het splitsen van zachte en harde houtsoorten. Het is gemakkelijk te gebruiken en voorzien van een veiligheidsvergrendeling en duurzame materialen. Dit maakt het een ideale keuze voor kleine tot middelgrote klussen binnenshuis.

 • Kracht
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een kloofmachine?

Een kloofmachine is een krachtig en veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt om tegelijkertijd te hakken en te beitelen. Het is ideaal voor het verwijderen van oude mortel tussen bakstenen en het uitvoeren van andere klussen waarbij precisie en kracht nodig zijn. Kloofmachines hebben een krachtige motor die de beitel aandrijft, en ze zijn meestal voorzien van een handgreep om het gereedschap gemakkelijk te kunnen hanteren. De beitel kan worden vervangen om verschillende soorten werk te kunnen doen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kloofmachine?

Bij het kopen van een kloofmachine dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Diameter van de houtstam en kloofkracht

Het is belangrijk om te letten op de diameter van de houtstam en de kloofkracht van een kloofmachine omdat dit bepaalt wat voor soort werk het gereedschap kan doen. De diameter van de houtstam geeft aan hoe groot de stammen kunnen zijn die de kloofmachine kan verwerken, dus als u van plan bent om grotere stammen te splitsen, heeft u een kloofmachine nodig met een grotere diameter. De kloofkracht geeft aan hoeveel kracht de machine heeft om het hout te splitsen, dus als u van plan bent om hardhout te splitsen of grote stammen te verwerken, heeft u een kloofmachine nodig met een hogere kloofkracht. Door te letten op deze factoren kunt u ervoor zorgen dat u de juiste kloofmachine kiest voor uw behoeften.

Staande of liggende kloofmachine

Het is belangrijk om te letten op of een kloofmachine staand of liggend is omdat dit bepaalt hoe het gereedschap gebruikt kan worden en wat voor soort werk het kan doen. Een staande kloofmachine wordt meestal op de grond geplaatst en heeft een verticaal werkende beitel. Dit maakt het geschikt voor het splitsen van langere stammen die op de grond liggen. Een liggende kloofmachine daarentegen wordt op een tafel of werkbank geplaatst en heeft een horizontaal werkende beitel. Dit maakt het geschikt voor het splitsen van kortere stammen die op een tafel liggen. Door te letten op of een kloofmachine staand of liggend is, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste keuze maakt voor uw behoeften.

Manier van kloven: kruis of wig

Het is belangrijk om te letten op de manier waarop een kloofmachine het hout splijt, omdat dit bepaalt hoe het hout eruit komt te zien en wat voor soort werk het gereedschap kan doen. Er zijn twee hoofdmanieren om hout te splitsen met een kloofmachine: kruisverdeling en wigverdeling. Bij kruisverdeling wordt de beitel in het midden van het houtstuk geplaatst en gaat deze naar beide kanten door het hout. Dit levert twee stukken op met een rechte rand aan de ene kant en een ronde rand aan de andere kant. Bij wigverdeling wordt de beitel aan de ene kant van het houtstuk geplaatst en gaat deze naar binnen toe door het hout. Dit levert twee stukken op met een rechte rand aan beide kanten. Door te letten op de manier waarop een kloofmachine het hout splijt, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste keuze maakt voor uw behoeften.

Aandrijving kloofmachine

Het is belangrijk om te letten op de aandrijving van een kloofmachine omdat dit bepaalt hoe het gereedschap werkt en wat voor soort werk het kan doen. Er zijn twee hoofdtypes aandrijvingen voor kloofmachines: elektrisch en benzinemotor. Een elektrische kloofmachine wordt aangedreven door een elektromotor en moet worden aangesloten op een stopcontact om te werken. Dit type is meestal kleiner en licht van gewicht, en geschikt voor kleine tot middelgrote klussen binnenshuis. Een benzinemotor daarentegen wordt aangedreven door een verbrandingsmotor en is niet afhankelijk van een stopcontact. Dit type is meestal groter en zwaarder, en geschikt voor zware en buitenklussen. Door te letten op de aandrijving van een kloofmachine, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste keuze maakt voor uw behoeften.

Waarom een kloofmachine?

Een kloofmachine is een gereedschap dat wordt gebruikt om hout te splitsen. Het kan worden gebruikt om brandhout te maken, of om grotere stukken hout te verkleinen tot een geschikte grootte voor verdere bewerking. Een kloofmachine kan het splitsen van hout veel sneller en gemakkelijker maken dan het gebruik van een bijl of hakbijl. Bovendien kan een kloofmachine grote hoeveelheden hout snel en efficiënt splitsen, wat handig kan zijn voor professioneel gebruik of voor mensen met een grote houtvoorraad.

Veelgestelde vragen

Welke kloofmachine moet ik kopen?

Er zijn verschillende soorten kloofmachines op de markt, en de beste keuze voor u zal afhangen van uw specifieke behoeften en wensen. Bij het kopen van een kloofmachine is het belangrijk om rekening te houden met de diameter van de houtstam die u wilt splitsen, de kloofkracht die nodig is, of u een staande of liggende kloofmachine wilt, de manier waarop u wilt kloven (kruis of wig), en de aandrijving van de kloofmachine (bijvoorbeeld elektrisch of benzinemotor). Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u de juiste kloofmachine voor uw behoeften vinden.

Waar koop ik de beste kloofmachine?

Er zijn veel plaatsen waar u een kloofmachine kunt kopen, zoals bouwmarkten, huishoudwinkels, en online winkels. Bij het kopen van een kloofmachine is het belangrijk om te zoeken naar een betrouwbare leverancier met een goede reputatie en een brede selectie van kloofmachines om uit te kiezen. Bovendien is het raadzaam om vergelijkbare producten van verschillende leveranciers te bekijken om te bepalen welke kloofmachine het beste bij uw behoeften past en de beste waarde biedt.

Onze favoriet

De Magma Houtklover is een professioneel gereedschap dat is ontworpen om het splitsen van hout eenvoudiger en sneller te maken.

Beste prijs op BOL.com