De beste strooiwagens van 2024

Als u op zoek bent naar een strooiwagen, dan bent u aan het juiste adres. Een strooiwagen is een handig hulpmiddel om zout of andere strooimiddelen over een oppervlak te verspreiden, zoals op een oprit of een oprit. Of het nu gaat om het verwijderen van sneeuw of het voorkomen van gladheid in de winter, een strooiwagen kan een waardevolle aanvulling zijn op uw huishouden of bedrijf. Er zijn verschillende soorten strooiwagens beschikbaar, dus het is belangrijk om te weten wat voor soort strooiwagen het beste bij uw behoeften past voordat u een aankoop doet. In deze introductie zullen we u meer vertellen over wat er te overwegen valt bij het vinden van een strooiwagen.

Onze favoriet

De Talen Tools Strooiwagen is een krachtig en betrouwbaar apparaat dat je helpt om gladheid op wegen te voorkomen.

 • Grootte en capaciteit
 • Type strooiwagen
 • Materiaal

2e beste keuze

De GARDENA Strooiwagen L is een professioneel apparaat dat je helpt om gladheid op wegen te voorkomen.

 • Grootte en capaciteit
 • Type strooiwagen
 • Materiaal

3e beste keuze

De Toolland Strooiwagen is een handige oplossing voor het gelijkmatig en snel strooien van zaden en andere materialen in uw tuin.

 • Grootte en capaciteit
 • Type strooiwagen
 • Materiaal

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de strooiwagens getest?

Strooiwagens worden getest op verschillende aspecten om de prestaties van het apparaat te beoordelen. Dit omvat de grootte en capaciteit van de strooiwagen om ervoor te zorgen dat het apparaat groot genoeg is voor de klus en voldoende capaciteit heeft om meststoffen, zaden of zout te verspreiden. De strooiwagen wordt ook getest op de efficiëntie en gelijkmatigheid van de verspreiding van het strooigoed. Veiligheidsaspecten worden beoordeeld, zoals de veiligheid van het apparaat voor de gebruiker en de duurzaamheid van het apparaat bij gebruik in verschillende weersomstandigheden. Daarnaast worden de gebruiksgemak en het onderhoudsgemak van de strooiwagen getest, om te beoordelen hoe gemakkelijk het is om het apparaat te gebruiken en te onderhouden.

#1
Talen Tools strooiwagen 20 L GP14

De Talen Tools Strooiwagen is een krachtig en betrouwbaar apparaat dat je helpt om gladheid op wegen te voorkomen. Met een grote voorraadbak van 50 liter kun je lange tijd doorgaan zonder bij te hoeven vullen, en de strooibreedte van 2 meter maakt het strooien van een groot gebied snel en efficiënt. De strooiwagen is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is speciaal ontworpen om tegen een stootje te kunnen. Dankzij het compacte formaat en het licht gewicht is de Talen Tools Strooiwagen gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen. Bovendien is het apparaat uitgerust met een comfortabele grip en een eenvoudig te bedienen strooimechanisme, zodat je altijd in staat bent om snel en gemakkelijk te strooien. Kortom, als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige strooiwagen die je kan helpen om gladheid op wegen te voorkomen, dan is de Talen Tools Strooiwagen een uitstekende keuze.

 • Grootte en capaciteit
 • Type strooiwagen
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
GARDENA - Strooiwagen L - Strooikar - 400m2 - 12.5 Liter

De GARDENA Strooiwagen L is een professioneel apparaat dat je helpt om gladheid op wegen te voorkomen. Met een voorraadbak van 12,5 liter kun je gemakkelijk een gebied van 400 vierkante meter strooien, en dankzij de strooibreedte van 1,5 meter ben je in staat om snel en efficiënt te werken. De strooiwagen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om jarenlang mee te gaan. Dankzij het compacte formaat en het licht gewicht is de GARDENA Strooiwagen L gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen. Bovendien is het apparaat uitgerust met een comfortabele grip en een eenvoudig te bedienen strooimechanisme, zodat je altijd in staat bent om snel en gemakkelijk te strooien. Kortom, als je op zoek bent naar een professionele strooiwagen die je kan helpen om gladheid op wegen te voorkomen, dan is de GARDENA Strooiwagen L een uitstekende keuze.

 • Grootte en capaciteit
 • Type strooiwagen
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Toolland Strooiwagen - Breedte 45 cm - 12L

De Toolland Strooiwagen is een handige oplossing voor het gelijkmatig en snel strooien van meststoffen, zaden, zout en andere materialen in uw tuin. Met een breedte van 45 cm en een capaciteit van 12 liter is deze strooiwagen geschikt voor de meeste tuinen en gazons. De strooiwagen is gemakkelijk in gebruik en kan worden bediend met één hand, zodat u de andere hand vrij heeft om de tas of emmer met strooigoed vast te houden. De strooiwagen is voorzien van stevige luchtbanden voor extra stabiliteit en comfort tijdens het strooien. De strooiwagen is gemaakt van duurzame materialen, waaronder een stalen frame en kunststof wielen, en is bestand tegen corrosie en weersinvloeden. Met de Toolland Strooiwagen kunt u nu snel en gemakkelijk alle meststoffen, zaden, zout en andere materialen in uw tuin strooien, zonder verspilling van tijd en geld.

 • Grootte en capaciteit
 • Type strooiwagen
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
BSTW STROOIWAGEN 30 LITER

De BSTW Strooiwagen is een krachtig en betrouwbaar apparaat dat je helpt om gladheid op wegen te voorkomen. Met een voorraadbak van 30 liter kun je lange tijd doorgaan zonder bij te hoeven vullen, en de strooibreedte van 2 meter maakt het strooien van een groot gebied snel en efficiënt. De strooiwagen is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is speciaal ontworpen om tegen een stootje te kunnen. Dankzij het compacte formaat en het licht gewicht is de BSTW Strooiwagen gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen. Bovendien is het apparaat uitgerust met een comfortabele grip en een eenvoudig te bedienen strooimechanisme, zodat je altijd in staat bent om snel en gemakkelijk te strooien. Kortom, als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige strooiwagen die je kan helpen om gladheid op wegen te voorkomen, dan is de BSTW Strooiwagen een uitstekende keuze.

 • Grootte en capaciteit
 • Type strooiwagen
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Wolf-Garten Strooiwagen - 20 l

De Wolf-Garten Strooiwagen is een krachtig en veelzijdig apparaat dat je helpt om gladheid op wegen te voorkomen. Met een voorraadbak van 20 liter kun je gemakkelijk een groot gebied strooien, en dankzij de strooibreedte van 1,5 meter ben je in staat om snel en efficiënt te werken. De strooiwagen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om jarenlang mee te gaan. Dankzij het compacte formaat en het licht gewicht is de Wolf-Garten Strooiwagen gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen. Bovendien is het apparaat uitgerust met een comfortabele grip en een eenvoudig te bedienen strooimechanisme, zodat je altijd in staat bent om snel en gemakkelijk te strooien. Kortom, als je op zoek bent naar een veelzijdige strooiwagen die je kan helpen om gladheid op wegen te voorkomen, dan is de Wolf-Garten Strooiwagen een uitstekende keuze.

 • Grootte en capaciteit
 • Type strooiwagen
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Wat is een strooiwagen?

Een strooiwagen is een voertuig dat wordt gebruikt om zout of zand te strooien op wegen om gladheid te voorkomen. De strooiwagen is vooral handig in de winter als er sneeuw of ijzel ligt op de weg. De strooiwagen is vaak uitgerust met een grote bak waarin het zout of zand wordt opgeslagen en met een mechanisme dat het materiaal over de weg kan strooien. Het is belangrijk om te onthouden dat strooiwagens alleen bedoeld zijn om gladheid te voorkomen en niet om sneeuw of ijzel te verwijderen. Als er sneeuw of ijzel op de weg ligt, is het belangrijk om voorzichtig te rijden en passende maatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen.

Diverse types strooimechanismes

Ronddraaiende strooimechanismes

Ronddraaiende strooimechanismes zijn mechanismen die worden gebruikt in strooiwagens om zout of zand te strooien over de weg. Deze mechanismes bestaan uit een draaiend wiel of een ronddraaiend platform waarop het zout of zand wordt geplaatst. Wanneer het wiel of platform ronddraait, wordt het zout of zand over de weg gesproeid. Dit type strooimechanisme is efficiënt en gemakkelijk te bedienen, en wordt vaak gebruikt in professionele strooiwagens.

Strooiwagens met een vallend systeem

Strooiwagens met een vallend systeem zijn strooiwagens die gebruikmaken van een mechanisme waarbij het zout of zand naar beneden valt in plaats van dat het wordt gesproeid. Dit type strooiwagen maakt gebruik van een gat of opening in de bodem van de voorraadbak, waardoor het zout of zand naar beneden kan vallen. Dit type strooiwagen is eenvoudig te bedienen en kan efficiënt grote hoeveelheden zout of zand strooien. Echter, het kan soms moeilijker zijn om het zout of zand precies te plaatsen waar je het wilt hebben, omdat het naar beneden valt in plaats van te worden gesproeid.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een strooiwagen schoon?

Er zijn verschillende manieren om een strooiwagen schoon te maken, afhankelijk van het type strooiwagen en de mate van vuilnis dat erop zit. Hieronder staan enkele algemene stappen die je kunt volgen om een strooiwagen schoon te maken:

 1. Haal de voorraadbak van de strooiwagen en gooi het resterende zout of zand weg.

 2. Maak de binnenkant van de voorraadbak schoon met een stofzuiger of een bezem om het overtollige zout of zand te verwijderen.

 3. Gebruik een zachte borstel of doek om het strooimechanisme en andere onderdelen van de strooiwagen te reinigen. Maak gebruik van warm water en milde zeep om vuil en vlekken te verwijderen.

 4. Laat de onderdelen van de strooiwagen drogen voordat je ze terugplaatst in de strooiwagen.

 5. Controleer of alle onderdelen van de strooiwagen goed werken voordat je de strooiwagen weer gebruikt.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of je strooiwagen schoon is en om hem op tijd te reinigen om ervoor te zorgen dat hij goed blijft werken. Als je de strooiwagen te lang laat zitten zonder hem te reinigen, kan dit leiden tot verstoppingen en andere problemen.

Kun je mest en graszaad tegelijk strooien?

Het is mogelijk om mest en graszaad tegelijk te strooien, maar het is niet altijd de beste optie. Mest en graszaad hebben verschillende behoeften wat betreft de hoeveelheid water en licht die ze nodig hebben om te groeien, dus het is belangrijk om te overwegen of ze goed samengaan. Als je besluit om mest en graszaad tegelijk te strooien, is het aan te raden om de mest en het graszaad in verschillende lagen te strooien zodat ze beter kunnen groeien. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid mest en graszaad gebruikt, en dat je het gazon regelmatig water geeft om ervoor te zorgen dat beide producten kunnen groeien. Het is altijd het beste om advies te vragen aan een tuinier of een deskundige voordat je mest en graszaad tegelijk strooit.

Onze favoriet

De Talen Tools Strooiwagen is een krachtig en betrouwbaar apparaat dat je helpt om gladheid op wegen te voorkomen.

Beste prijs op BOL.com