De beste takkenzagen van 2024

Een takkenzaag is een veelgebruikt gereedschap in tuinen en bossen. Het is een handzame, krachtige en precieze machine die wordt gebruikt om takken en ander houtwerk snel en gemakkelijk te verwijderen. Of het nu gaat om het snoeien van bomen of het maken van houten afsluitingen, een takkenzaag is een onmisbaar gereedschap dat klusjes voor iedereen een stuk eenvoudiger maakt. Met de juiste voorbereiding, de juiste technieken en de juiste veiligheidsmaatregelen, kunnen klussers van alle niveaus hun takkenzaag gebruiken om een scala aan projecten uit te voeren.

Onze favoriet

De GARDENA Combisysteem snoeizaag 300PP Curved Takkenzaag is een krachtige zaag voor het snoeien van takken en struiken.

 • Bladlengte
 • Handvat
 • Kwaliteit van het blad

2e beste keuze

De GARDENA snoeizaag 135 P Takkenzaag is een perfecte oplossing voor het zagen van takken en boomstammen.

 • Bladlengte
 • Handvat
 • Kwaliteit van het blad

3e beste keuze

De Felco 600 snoeizaag is een krachtige en compacte zaag voor het snoeien van takken en struiken.

 • Bladlengte
 • Handvat
 • Kwaliteit van het blad

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de takkenzagen getest?

Takkenzagen worden getest op verschillende aspecten om de prestaties van het apparaat te beoordelen. Dit omvat de bladlengte en de kwaliteit van het zaagblad om te beoordelen of het blad geschikt is voor het zagen van de gewenste takken. Daarnaast worden het handvat en de grip van de takkenzaag beoordeeld om te zorgen voor comfort en veiligheid tijdens het zagen. Veiligheidsaspecten worden beoordeeld, zoals de mogelijkheid om het zaagblad te beschermen wanneer het niet in gebruik is en of de zaagtanden veilig kunnen worden opgeborgen. De efficiëntie van de takkenzaag bij het zagen van takken en boomstammen wordt ook beoordeeld, inclusief de hoeveelheid inspanning die nodig is voor het zagen en de efficiëntie van de zaagsnede.

#1
GARDENA Combisysteem snoeizaag 300PP Curved Takkenzaag - Meslengte 315 mm - Exclusief verlengstok

De GARDENA Combisysteem snoeizaag 300PP Curved Takkenzaag is een krachtige en betrouwbare zaag voor het snoeien van takken en struiken. Met een meslengte van 315 mm is deze zaag geschikt voor het zagen van takken met een diameter tot 20 mm, wat perfect is voor het onderhouden van kleine tot middelgrote tuinen. De zaag is voorzien van een gebogen zaagblad, wat gemakkelijker te gebruiken is bij het zagen van takken met verschillende diktes of vormen. Dit gereedschap is gemaakt van sterk en duurzaam materiaal en is voorzien van een comfortabel handvat voor gemakkelijk gebruik. De GARDENA Combisysteem snoeizaag 300PP Curved Takkenzaag is een waardevolle aanwinst voor elke tuinier die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige zaag voor het snoeien van takken en struiken.

 • Bladlengte
 • Handvat
 • Kwaliteit van het blad
Beste prijs op BOL.com

#2
GARDENA snoeizaag 135 P Takkenzaag - Meslengte 135 mm

De GARDENA snoeizaag 135 P Takkenzaag is een perfecte oplossing voor het zagen van takken en boomstammen. Met een meslengte van 135 mm en speciaal geharde tanden kan deze takkenzaag zelfs door de dikste takken zagen. De tanden zijn fijn geslepen en de takkenzaag heeft een scherpe en duurzame zaagsnede, zodat u met weinig inspanning efficiënt kunt werken. Het handvat is ergonomisch gevormd en past perfect in uw hand voor extra comfort en veiligheid. Bovendien is het handvat gemaakt van antislipmateriaal, waardoor het extra grip biedt. De takkenzaag wordt geleverd met een handige beschermkap om het zaagblad te beschermen wanneer het niet in gebruik is. Met de GARDENA snoeizaag 135 P Takkenzaag kunt u nu gemakkelijk en snel alle takken in uw tuin snoeien.

 • Bladlengte
 • Handvat
 • Kwaliteit van het blad
Beste prijs op BOL.com

#3
Felco 600 Snoeizaag - Zaaglengte 160 mm - Totale lengte 350 mm

De Felco 600 snoeizaag is een krachtige en compacte zaag voor het snoeien van takken en struiken. De zaaglengte van 160 mm en de totale lengte van 350 mm maken het gereedschap geschikt voor precisiewerk en het werken in moeilijk bereikbare gebieden. De snoeizaag is voorzien van een comfortabele handgreep en een duurzaam, gehard staalblad voor langdurig gebruik. De Felco 600 is ook gemakkelijk te onderhouden, met vervangbare onderdelen voor een lange levensduur. In het kort, de Felco 600 snoeizaag is een uitstekende keuze voor professioneel gebruik of voor thuisklussers die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare zaag.

 • Bladlengte
 • Handvat
 • Kwaliteit van het blad
Beste prijs op BOL.com

#4
WOLF Takkenzaag Powercut saw PRO 370

De WOLF Powercut saw PRO 370 is een krachtige en betrouwbare takkenzaag voor het snoeien van takken en struiken. De zaag heeft een lange zaaglengte van 370 mm en een totale lengte van 600 mm, wat het gereedschap geschikt maakt voor zowel precisiewerk als het zagen van grotere takken. De zaag is voorzien van een comfortabele handgreep en een gehard staalblad voor langdurig gebruik. Bovendien is de zaag gemakkelijk te onderhouden, met vervangbare onderdelen om de levensduur te verlengen. Kortom, de WOLF Powercut saw PRO 370 is een uitstekende keuze voor professioneel gebruik of voor thuisklussers die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare takkenzaag.

 • Bladlengte
 • Handvat
 • Kwaliteit van het blad
Beste prijs op BOL.com

#5
Fiskars Handzaag - Sw73 - Groftandig - 22,5 Cm

De Fiskars Handzaag Sw73 is een perfecte keuze voor het zagen van allerlei soorten hout, waaronder droog en hardhout. Met de groftandige zaagblad van 22,5 cm is deze zaag ideaal voor het zagen van dikke takken en stammen. De zaagtanden zijn gehard en hebben een coating die zorgt voor minder wrijving, zodat u minder kracht hoeft te gebruiken tijdens het zagen. Het ergonomische handvat van de Fiskars Handzaag Sw73 is gemaakt van antislipmateriaal en past perfect in uw hand voor extra comfort en veiligheid. Bovendien is de zaag uitgerust met een veiligheidssluiting die voorkomt dat de zaag onbedoeld opent en beschermt de zaag wanneer hij niet in gebruik is. Met deze handzaag kunt u gemakkelijk al uw zaagwerkzaamheden uitvoeren, van het zagen van takken tot het maken van houten meubels.

 • Bladlengte
 • Handvat
 • Kwaliteit van het blad
Beste prijs op BOL.com

Wat is een takkenzaag?

Een takkenzaag is een handgereedschap dat wordt gebruikt om takken en kleinere stukken hout te snijden. Het wordt meestal gebruikt voor tuinwerk, maar het kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden zoals het maken van meubels. Takkenzagen hebben meestal een korte, dunne blad met veel tanden. Er zijn verschillende soorten takkenzagen, waaronder cirkelvormige zagen, rechtstreekse zagen, schuine zagen en zagen met een langere bladlengte. Vaak worden takkenzagen aangedreven door elektrische motoren, maar ze kunnen ook met de hand worden gebruikt.

Het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken bij het gebruik van een takkenzaag, zoals het houden van het blad op een constante hoek. Dit helpt om een rechte snede te maken en om de kans op blessures te verminderen. De zaagbladen moeten ook regelmatig worden geslepen om kwalitatief goed werk te kunnen blijven leveren. Takkenzagen zijn veilig wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt.

Het is belangrijk om handschoenen, veiligheidsbrillen en andere persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen om de kans op blessures te verminderen. Het blad moet altijd worden afgeschermd en goed worden bevestigd voordat het wordt gebruikt. Het is ook belangrijk om alle veiligheidsvoorschriften te lezen en te volgen die worden vermeld in de instructiehandleiding van de takkenzaag.

Waar moet je op letten bij het kopen van een takkenzaag?

Bij het kopen van een takkenzaag dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Soorten takkenzagen

Bij het kopen van een takkenzaag is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de zaag en naar de specificaties ervan, zoals de lengte van de zaag en de grootte van het zaagblad. Het is ook handig om te kijken naar de ergonomie van de zaag en naar de veiligheidsfuncties die het apparaat heeft. Bovendien kan het nuttig zijn om te kijken naar de prijs van de zaag en naar eventuele garanties of service-opties die worden aangeboden. Als je twijfelt, kun je altijd advies vragen aan een verkoper of iemand anders die ervaring heeft met het gebruik van takkenzagen.

Inklapbaar

Bij het kopen van een takkenzaag is het belangrijk om te kijken of de zaag inklapbaar is. Een inklapbare takkenzaag is handig omdat het gemakkelijk op te bergen en te vervoeren is wanneer het niet in gebruik is. Bovendien kan een inklapbare takkenzaag ook gemakkelijker worden aangepast aan verschillende takdiktes, waardoor het gemakkelijker is om precieze en nette zaagsneden te maken. Als je op zoek bent naar een takkenzaag die gemakkelijk op te bergen is en gemakkelijk te gebruiken is, is een inklapbare takkenzaag waarschijnlijk een goede keuze.

In combinatie met telescopische steel

Als je op zoek bent naar een takkenzaag met een telescopische steel, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je een goede koop doet. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de takkenzaag en de telescopische steel. Zoek naar takkenzagen van goede merken die bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de lengte van de telescopische steel. Hoe langer de steel, hoe gemakkelijker het is om bomen en takken te snoeien die buiten bereik zijn. Kies dus een takkenzaag met een telescopische steel die lang genoeg is voor jouw doeleinden.

Tot slot is het ook aan te raden om te kijken naar de extra features die de takkenzaag met telescopische steel heeft. Zoek naar takkenzagen met comfortabele handgrepen en veiligheidsfuncties zoals een kettingrem om jezelf te beschermen tijdens het gebruik van de zaag.

In het algemeen is het belangrijk om te kiezen voor een takkenzaag met telescopische steel die stevig, duurzaam en gebruiksvriendelijk is. Zo kun je er zeker van zijn dat je een goede aankoop doet en jarenlang plezier hebt van je takkenzaag.

Trekmechanisme

Bij het kopen van een takkenzaag is het ook belangrijk om te kijken naar het trekmechanisme van de zaag. Dit is de manier waarop de zaag wordt aangedreven en kan variëren van handmatig tot elektrisch of zelfs hydraulisch. Een zaag met een handmatig trekmechanisme zal waarschijnlijk gemakkelijker te gebruiken zijn in kleinere tuinen of voor het zagen van kleinere takken, terwijl een elektrische of hydraulische takkenzaag beter geschikt is voor het zagen van grotere takken of in grotere tuinen. Het is dus belangrijk om te kijken naar het soort werk dat je wilt doen en de beschikbare ruimte en middelen om te bepalen welk trekmechanisme het beste bij jou past.

Een elektrische takkenzaag

Als je op zoek bent naar een elektrische takkenzaag, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Een van de belangrijkste is de kracht van de zaag. Een zaag met een hogere wattage zal waarschijnlijk gemakkelijker door dikkere takken kunnen snijden en is daarom beter geschikt voor het werken in grotere tuinen of met grotere takken. Het is ook belangrijk om te kijken naar de lengte van het snoer en of de zaag is voorzien van een verlengsnoer, zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt tijdens het werken. Ten slotte is het ook belangrijk om te kijken naar de gewicht van de zaag en het comfort van het handvat, zodat je gemakkelijk en comfortabel kunt werken.

Schorshaak

Als je op zoek bent naar een takkenzaag met een schorshaak, is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de zaag en naar de specificaties ervan, zoals de lengte van de zaag en de grootte van het zaagblad. Het is ook handig om te kijken naar de ergonomie van de zaag en naar de veiligheidsfuncties die het apparaat heeft. Bovendien kan het nuttig zijn om te kijken naar de stevigheid en betrouwbaarheid van de schorshaak, zodat je zeker weet dat deze stevig genoeg is om de zaag te ondersteunen tijdens het zagen. Bovendien kan het nuttig zijn om te kijken naar de prijs van de zaag en naar eventuele garanties of service-opties die worden aangeboden. Als je twijfelt, kun je altijd advies vragen aan een verkoper of iemand anders die ervaring heeft met het gebruik van takkenzagen met schorshaken.

De vorm van het zaagblad

Bij het kopen van een takkenzaag is het ook belangrijk om te kijken naar de vorm van het zaagblad. De meeste takkenzagen hebben een rechte zaag, wat betekent dat het zaagblad recht is en loodrecht op het handvat staat. Dit maakt het gemakkelijk om rechte zaagsneden te maken en is daarom geschikt voor het zagen van takken met een uniforme dikte. Sommige takkenzagen hebben echter ook een gebogen zaag, wat betekent dat het zaagblad gebogen is en meer flexibiliteit biedt bij het zagen van takken met verschillende diktes of vormen. Als je op zoek bent naar een takkenzaag die gemakkelijk te gebruiken is voor het zagen van takken met verschillende diktes of vormen, kan een gebogen zaag wellicht een goede keuze zijn.

Hoe moet je correct een lange tak afzagen?

Als je een lange tak met een takkenzaag wilt afzagen, is het belangrijk om eerst een goed plan te maken. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je takkenzaag scherp is en dat je werkomgeving veilig is. Als je begint met zagen, is het belangrijk om de tak in een stabiele positie te houden en de takkenzaag met beide handen stevig vast te houden. Houd de takkenzaag rechtop en zorg ervoor dat de zaagtanden in de richting van de tak wijzen. Zorg ervoor dat je de takkenzaag op een comfortabele manier vasthoudt, zodat je gemakkelijk kunt bewegen en de zaagbewegingen kunt controleren. Als je de takkenzaag gebruikt, moet je langzaam en gestaag zagen, zodat je de tak in één beweging kunt doorsnijden. Als de tak dikker is dan de takkenzaag, kun je de tak in verschillende delen afzagen door telkens een nieuw zaagsnede te maken. Zorg ervoor dat je altijd veilig werkt en let op je omgeving om blessures te voorkomen.

Onze favoriet

De GARDENA combisystem snoeizaag 300 PP, gebogen, met een zaagblad van 315 mm kan flexibel worden gebruikt afhankelijk van waar u wilt zagen.

Beste prijs op BOL.com