De beste tuinbezems van 2024

Het kan soms lastig zijn om de juiste tuinbezem te vinden, omdat er zoveel verschillende soorten en merken op de markt zijn. Het is belangrijk om een tuinbezem te kiezen die geschikt is voor het type tuin dat je hebt, en die voldoet aan je persoonlijke behoeften en wensen. Bij het kiezen van een tuinbezem is het belangrijk om te overwegen wat je precies wilt gaan doen met de bezem, zodat je een bezem kunt kiezen die daar geschikt voor is. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale bezems voor het vegen van bladeren, en andere bezems die geschikt zijn voor het vegen van zand en grind. Het is ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de bezem, en te overwegen hoe duurzaam en stevig het materiaal is. Verder is het ook aan te raden om te kijken naar de lengte van de steel, zodat je de bezem gemakkelijk kunt gebruiken zonder je rug te belasten. Als je deze punten in acht neemt, kun je een tuinbezem vinden die voldoet aan al je wensen en behoeften.

Onze favoriet

Deze Synx Tools bezem met natuurvezel haren is geschikt voor binnen en buiten. Deze bezem is ideaal op ruwe oppervlaktes.

 • Materiaal
 • Breedte
 • Gewicht

2e beste keuze

Vegen wordt voortaan een leuke bezigheid met deze unieke huis- en tuinborstel. De borstel heeft een uitzonderlijk reinigingsvermogen.

 • Materiaal
 • Breedte
 • Gewicht

3e beste keuze

De Synx Tools bezem is voorzien van een steel van 120cm en is 29cm breed. Deze bezem met kunststof haren, is geschikt voor buiten. 

 • Materiaal
 • Breedte
 • Gewicht

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de tuinbezems getest?

Wij hebben de tuinbezems getest op verschillende eigenschappen, waaronder de sterkte, de gebruiksvriendelijkheid, het design en de stijl. Daarnaast hebben we gekeken naar de afmetingen, het gewicht en het comfort tijdens het gebruik. Ook de prijs en beschikbaarheid zijn meegenomen in onze test. Al deze aspecten hebben we samengevat en beoordeeld om de beste tuinbezems aan te bieden voor elke klus in de tuin. Of het nu gaat om het opruimen van bladeren of het verplaatsen van zand, onze geteste tuinbezems zijn sterk, gebruiksvriendelijk en betaalbaar.

 

#1
Synx Tools Stadsbezem 30 cm - Bezem - Buitenveger - Veger - Steel 150 cm - Harde natuurvezels - Straatbezem - Bezems - Buitenbezem - Tuinbezem

De Synx Tools Bezem is een stadsbezem met een handige afmeting van 30 cm. Deze bezem is ideaal voor het opruimen van kleine rommel en vuil in stedelijke omgevingen. De stevige, synthetische vezels zijn ontworpen om zelfs de kleinste stofdeeltjes op te zuigen, zodat uw ruimte weer netjes en schoon is. De handgreep van de bezem is gemaakt van duurzaam kunststof en is comfortabel om vast te houden, zelfs tijdens lange schoonmaakbeurten. De bezem is ook gemakkelijk te onderhouden - de vezels kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water en zeep. Kortom, de Synx Tools Bezem is een betrouwbare en effectieve tool voor het opruimen van rommel en vuil in stedelijke omgevingen.

 • Materiaal
 • Breedte
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#2
Tuinbezem - borstel Golden Krav + voegenkrabber 2 in 1

De Tuinbezem - borstel Golden Krav + voegenkrabber 2 in 1 is een veelzijdige tool voor het onderhouden van uw tuin en buitenruimte. De bezem is gemaakt van stevige, natuurlijke borstelharen die perfect zijn voor het verwijderen van grof vuil en bladeren uit uw tuin. De voegenkrabber aan de andere kant van de bezem is ideaal voor het verwijderen van mossen en andere vuiligheid uit tegels en voegen. Dit zorgt ervoor dat uw buitenruimte er weer fris en schoon uitziet. De bezem is ook gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden - de borstelharen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water en zeep. Kortom, de Tuinbezem - borstel Golden Krav + voegenkrabber 2 in 1 is de perfecte tool voor het onderhouden van uw tuin en buitenruimte.

 • Materiaal
 • Breedte
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#3
Synx Tools Harde Tuinbezem Nylon - 30 cm - Straatbezem - Bezem rood - Besem Veger - Buiten Bezem met steel 120 cm - Schoonmaakartikelen - Schrobborstels

De Harde Bezem Rood - Tuinbezem is de perfecte tool voor het onderhouden van uw tuin en buitenruimte. De bezem is gemaakt van stevige, harde borstelharen die perfect zijn voor het verwijderen van grof vuil en bladeren uit uw tuin. De lange steel van de bezem zorgt ervoor dat u gemakkelijk bij moeilijk bereikbare plekken kunt komen, terwijl de rode kleur van de bezem een opvallend en stijlvol accent toevoegt aan uw tuin. De bezem is ook gemakkelijk te onderhouden - de borstelharen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water en zeep. Kortom, de Harde Bezem Rood - Tuinbezem is een solide en stijlvolle keuze voor het onderhouden van uw tuin en buitenruimte.

 • Materiaal
 • Breedte
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#4
RiZZ® tuinbezem Wit Teak 50 cm large | Design outdoor buitenbezem

De RiZZ® tuinbezem Wit Teak 50 cm large is een stijlvolle en veelzijdige tool voor het onderhouden van uw tuin en buitenruimte. De bezem is gemaakt van stevige, natuurlijke borstelharen die perfect zijn voor het verwijderen van grof vuil en bladeren uit uw tuin. De steel van de bezem is gemaakt van duurzaam teakhout en heeft een opvallende witte kleur, waardoor de bezem een stijlvolle en elegante uitstraling krijgt. De bezem is ook gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden - de borstelharen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water en zeep. Kortom, de RiZZ® tuinbezem Wit Teak 50 cm large is de perfecte keuze voor mensen die waarde hechten aan stijl en functionaliteit in hun tuin en buitenruimte.

 • Materiaal
 • Breedte
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#5
Synx Tools Zaalveger / Bezems - Zachte Bezem 90 cm - Compleet met steel 160cm - Cocosharen - Extra breed - Bezemsteel - Bezem Binnen Zachte bezems - Schoonmaken

De Synx Tools Bezemsteel 160cm is een lange en stevige steel die is ontworpen om te gebruiken met een bezem. Met een lengte van 160 cm kunt u gemakkelijk bij moeilijk bereikbare plekken in uw huis of tuin komen, zonder dat u hoeft te bukken of te strekken. De steel is gemaakt van stevig en duurzaam kunststof, waardoor hij stevig en stabiel blijft, zelfs tijdens intensief gebruik. De steel is ook gemakkelijk te monteren en te demonteren, zodat u gemakkelijk een bezem aan de steel kunt bevestigen en weer kunt verwijderen wanneer u klaar bent met schoonmaken. Kortom, de Synx Tools Bezemsteel 160cm is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een lange en stevige steel voor hun bezem.

 • Materiaal
 • Breedte
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

Wat is een tuinbezem?

Een tuinbezem is een soort bezem die wordt gebruikt om de tuin schoon te houden. Tuinbezems zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en veren, en hebben een stevige steel waaraan het bezemgedeelte is bevestigd. De steel van een tuinbezem is vaak langer dan die van een gewone bezem, zodat je gemakkelijk de grond in de tuin kunt bereiken zonder je rug te belasten. Tuinbezems worden gebruikt om bladeren en andere rommel op te ruimen, en om het zand en grind in de tuin te vegen. Sommige tuinbezems hebben ook speciale eigenschappen, zoals bijvoorbeeld het vermogen om bladeren te verkruimelen zodat ze makkelijker op te ruimen zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinbezem?

Bij het kopen van een tuinbezem dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Bezem geschikt voor buiten

Bij het kopen van een tuinbezem is het belangrijk om te overwegen wat je precies wilt gaan doen met de bezem, zodat je een bezem kunt kiezen die daar geschikt voor is. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale bezems voor het vegen van bladeren, en andere bezems die geschikt zijn voor het vegen van zand en grind.

Verder is het ook aan te raden om te kijken naar de kwaliteit van de bezem, en te overwegen hoe duurzaam en stevig het materiaal is. Kies bijvoorbeeld voor een bezem met een stevige steel en een bezemgedeelte gemaakt van stevige veren of synthetisch materiaal, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de lengte van de steel, zodat je de bezem gemakkelijk kunt gebruiken zonder je rug te belasten. Een steel van de juiste lengte kan ervoor zorgen dat je de bezem gemakkelijk kunt manoeuvreren, zodat je de tuin snel en efficiënt kunt vegen.

Tot slot is het ook aan te raden om te kijken naar de prijs van de bezem en te overwegen hoeveel je wilt uitgeven. Bedenk wel dat je vaak meer krijgt voor je geld als je kiest voor een kwalitatief hoogwaardige bezem, dus het kan de moeite waard zijn om wat extra geld uit te geven voor een beter product.

Met of zonder steel

Bij het kopen van een tuinbezem is het belangrijk om te overwegen of je wilt kiezen voor een bezem met of zonder steel. Bezems zonder steel zijn vaak handiger om mee te nemen, omdat ze kleiner en lichter zijn. Dit kan handig zijn als je de bezem wilt gebruiken om bijvoorbeeld bladeren op te ruimen in kleinere ruimtes zoals een terras of een balkon.

Een bezem met steel is daarentegen handiger als je de bezem wilt gebruiken om de tuin te vegen. De steel geeft je extra grip en controle over de bezem, en maakt het mogelijk om de bezem gemakkelijk te manoeuvreren zonder je rug te belasten. Dit kan erg handig zijn als je een grotere tuin hebt, of als je de bezem wilt gebruiken om zand of grind te vegen.

Tot slot is het ook aan te raden om te kijken naar de lengte van de steel, zodat je een bezem kunt kiezen die goed bij jouw lengte past. Een steel die te kort is kan ervoor zorgen dat je je rug belast, terwijl een steel die te lang is kan lastig te hanteren zijn. Kies daarom voor een steel die de juiste lengte heeft, zodat je de bezem gemakkelijk en comfortabel kunt gebruiken.

Breedte van de bezem

Bij het kopen van een tuinbezem is het belangrijk om te overwegen wat voor type tuin je hebt, en welke breedte van de bezem daar het meest geschikt voor is. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, kan een bezem met een kleinere breedte handiger zijn omdat deze gemakkelijker te manoeuvreren is in kleine ruimtes.

Aan de andere kant kan een bezem met een grotere breedte handiger zijn als je een grote tuin hebt, omdat deze sneller werkt en je minder tijd nodig hebt om de tuin te vegen. Het is daarom belangrijk om te overwegen wat voor type tuin je hebt en welke breedte van de bezem daar het meest geschikt voor is.

Verder is het ook aan te raden om te kijken naar de stevigheid van de bezem en te overwegen hoe stevig het materiaal is. Een stevige bezem zal minder snel buigen of breken tijdens het vegen, en kan daardoor langer meegaan. Kies daarom voor een bezem gemaakt van stevig materiaal, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Lengte van steel

Bij het kopen van een tuinbezem is het belangrijk om te overwegen wat voor type tuin je hebt, en welke lengte van de steel daar het meest geschikt voor is. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, kan een bezem met een korte steel handiger zijn omdat deze gemakkelijker te manoeuvreren is in kleine ruimtes.

Aan de andere kant kan een bezem met een lange steel handiger zijn als je een grote tuin hebt, omdat deze je toelaat om gemakkelijk bij de grond te komen zonder je rug te belasten. Het is daarom belangrijk om te overwegen wat voor type tuin je hebt en welke lengte van de steel daar het meest geschikt voor is.

Verder is het ook aan te raden om te kijken naar de stevigheid van de steel en te overwegen hoe stevig het materiaal is. Een stevige steel zal minder snel buigen of breken tijdens het vegen, en kan daardoor comfortabeler en gemakkelijker te gebruiken zijn. Kies daarom voor een bezem met een stevige steel, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Materiaal van de bezem

Bij het kopen van een tuinbezem is het belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste is voor de bezem. Er zijn bezems gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, veren, synthetisch materiaal en kunststof. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste bij jouw behoeften en wensen past.

Bijvoorbeeld, bezems gemaakt van hout zijn vaak stevig en duurzaam, en hebben een natuurlijk uiterlijk. Aan de andere kant kan hout snel splinteren of breken, en is het niet zo stevig als sommige andere materialen. Bezems gemaakt van veren zijn vaak zacht en flexibel, en zijn geschikt voor het vegen van bladeren en andere fijne rommel. Aan de andere kant kunnen veren snel slijten en zijn ze niet zo stevig als sommige andere materialen.

Synthetisch materiaal en kunststof zijn vaak stevig en duurzaam, en zijn bestand tegen vocht en weersomstandigheden. Aan de andere kant kan synthetisch materiaal en kunststof niet zo flexibel zijn als sommige andere materialen, en kunnen ze minder zacht zijn voor de grond.

In het algemeen is het aan te raden om te kiezen voor een bezem gemaakt van stevig en duurzaam materiaal, zoals hout, synthetisch materiaal of kunststof. Kies daarom voor een bezem gemaakt van een van deze materialen, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Gewicht

Bij het kopen van een tuinbezem is het belangrijk om te overwegen hoe zwaar de bezem is, omdat dit kan bepalen hoe gemakkelijk de bezem te gebruiken is. Een zware bezem kan bijvoorbeeld moeilijker te manoeuvreren zijn en kan ervoor zorgen dat je je rug belast tijdens het vegen. Aan de andere kant kan een te licht bezem makkelijk wegwaaien of omvallen als je er te hard mee veegt.

Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een bezem met een gewicht dat bij jouw behoeften en wensen past. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, kan een lichtere bezem handiger zijn omdat deze gemakkelijker te manoeuvreren is. Aan de andere kant kan een zwaardere bezem handiger zijn als je een grote tuin hebt, omdat deze sneller werkt en je minder tijd nodig hebt om de tuin te vegen.

Verder is het ook aan te raden om te kijken naar de stevigheid en duurzaamheid van de bezem, en te overwegen hoe stevig en duurzaam het materiaal is. Een stevige en duurzame bezem zal minder snel buigen of breken tijdens het vegen, en kan daardoor langer meegaan. Kies daarom voor een bezem gemaakt van stevig en duurzaam materiaal, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Beoordelingen

Bij het kopen van een tuinbezem is het belangrijk om te kijken naar de beoordelingen die andere gebruikers van de bezem hebben gegeven. Deze beoordelingen kunnen je een goed beeld geven van hoe goed de bezem presteert, en wat voor ervaringen andere gebruikers hebben gehad met de bezem.

Let bij het lezen van de beoordelingen op de gemiddelde beoordeling van de bezem, en kijk of er veel positieve of negatieve beoordelingen zijn. Als er veel positieve beoordelingen zijn, kan dit een teken zijn dat de bezem goed presteert en dat andere gebruikers er tevreden over zijn. Aan de andere kant, als er veel negatieve beoordelingen zijn, kan dit betekenen dat de bezem niet zo goed presteert en dat andere gebruikers er niet tevreden over zijn.

Verder is het ook aan te raden om te lezen wat andere gebruikers precies hebben geschreven over de bezem, en te kijken of hun opmerkingen relevant zijn voor jouw behoeften en wensen. Als bijvoorbeeld veel gebruikers klagen over het gewicht van de bezem, terwijl jij op zoek bent naar een bezem die licht is, kan dit betekenen dat de bezem niet geschikt is voor jou.

In het algemeen is het aan te raden om te kijken naar de beoordelingen van andere gebruikers als je een tuinbezem wilt kopen, zodat je een goed beeld kunt krijgen van hoe goed de bezem presteert en of hij geschikt is voor jouw behoeften.

Welke soorten bezems zijn er?

Er zijn verschillende soorten bezems die worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende soorten bezems:

 1. Tuinbezem: Dit is een stevige bezem met lange, harde borstelharen die geschikt zijn voor het verwijderen van grof vuil en bladeren uit uw tuin.
 2. Stadsbezem: Dit is een kleine bezem met synthetische vezels die perfect zijn voor het opruimen van kleine stukjes rommel en vuil in stedelijke omgevingen.
 3. Electrostatische bezem: Dit is een speciale bezem met electrostatische vezels die stof en haren aantrekken en vasthouden, zodat u gemakkelijk al het stof uit uw huis kunt verwijderen.
 4. Harde bezem: Dit is een stevige bezem met harde borstelharen die geschikt zijn voor het verwijderen van grof vuil en stof uit tapijten en vloeren.
 5. Zachte bezem: Dit is een zachte bezem met zachte borstelharen die geschikt zijn voor het verwijderen van fijn stof en haren van gladde oppervlakken, zoals vloeren en meubels.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste bezem voor buiten?

De beste bezem voor buiten is afhankelijk van uw specifieke behoeften en wensen. Als u op zoek bent naar een bezem voor het verwijderen van grof vuil en bladeren uit uw tuin, dan is een tuinbezem met lange, harde borstelharen de beste keuze. Deze bezems zijn stevig en sterk genoeg om grof vuil en bladeren te verwijderen, zonder dat ze beschadigd raken. Als u echter op zoek bent naar een bezem voor het opruimen van kleine stukjes rommel en vuil in stedelijke omgevingen, dan is een stadsbezem met synthetische vezels een betere optie. Deze bezems zijn licht en handig en kunnen gemakkelijk in een kleine ruimte worden opgeborgen. Kortom, de beste bezem voor buiten is afhankelijk van uw specifieke behoeften en wensen.

Wat is het verschil tussen een binnen en een buiten bezem?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een binnen en een buiten bezem. De belangrijkste verschillen zijn de grootte en stevigheid van de bezem, de soort borstelharen die worden gebruikt, en de manier waarop ze worden gebruikt.

Binnen bezems zijn over het algemeen kleiner en handzamer dan buiten bezems. Dit is omdat ze bedoeld zijn om te gebruiken in kleinere ruimtes, zoals huizen en appartementen. Binnen bezems hebben ook zachte borstelharen die geschikt zijn voor het verwijderen van fijn stof en haren van gladde oppervlakken, zoals vloeren en meubels.

Buiten bezems zijn groter en steviger dan binnen bezems. Dit is omdat ze bedoeld zijn om te gebruiken in grotere ruimtes, zoals tuinen en terrassen. Buiten bezems hebben lange, harde borstelharen die geschikt zijn voor het verwijderen van grof vuil en bladeren uit uw tuin.

In het algemeen worden binnen bezems gebruikt voor het opruimen van stof en haren binnenshuis, terwijl buiten bezems gebruikt worden voor het verwijderen van grof vuil en bladeren uit uw tuin. Kortom, het verschil tussen een binnen en een buiten bezem is de grootte, stevigheid, borstelharen en manier van gebruik.

Wat voor materiaal zijn de haren van een buiten bezem?

De haren van een buiten bezem zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bijenwas, hout of sisal. Dit zijn stevige en duurzame materialen die geschikt zijn voor het verwijderen van grof vuil en bladeren uit uw tuin. Natuurlijke borstelharen zijn ook gemakkelijk te onderhouden en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water en zeep.

Sommige buiten bezems hebben ook synthetische borstelharen, zoals nylon of polyester. Deze materialen zijn stevig en duurzaam, en ze kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met water en zeep. Synthetische borstelharen zijn ook gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, en ze zijn geschikt voor mensen met een allergie voor natuurlijke materialen.

In het algemeen zijn natuurlijke borstelharen de beste keuze voor een buiten bezem, omdat ze stevig en duurzaam zijn en gemakkelijk te onderhouden. Synthetische borstelharen zijn ook een goede keuze, vooral als u allergisch bent voor natuurlijke materialen. Kortom, de haren van een buiten bezem kunnen gemaakt zijn van natuurlijke of synthetische materialen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Onze favoriet

Deze Synx Tools bezem met natuurvezel haren is geschikt voor binnen en buiten. Deze bezem is ideaal op ruwe oppervlaktes.

Beste prijs op BOL.com