De beste tuinhandschoenen van 2024

Als je op zoek bent naar de beste tuinhandschoenen, is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt en wat je wilt. Er zijn veel verschillende soorten tuinhandschoenen op de markt, met verschillende maten, materialen, en functies. Door goed te letten op de specificaties en kenmerken van de tuinhandschoenen, kun je de juiste keuze maken en de beste tuinhandschoenen vinden voor jouw behoeften.

Bovendien is het aan te raden om verschillende modellen te vergelijken en te lezen wat andere gebruikers ervan vinden. Zo kun je zien welke tuinhandschoenen het beste presteren en welke het meest geschikt zijn voor jouw specifieke wensen. Met de juiste tuinhandschoenen kun je veiliger en comfortabeler werken in de tuin, zonder dat je handen snel vermoeid raken of geschaafd worden. Kies daarom voor de beste tuinhandschoenen en geniet van een prettige en efficiënte werkervaring in de tuin.

Onze favoriet

De OX-ON tuinhandschoenen Garden Supreme 5602 zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, bescherming, en duurzaamheid.

 • Materiaal
 • Maat
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

De M-Safe Nitril Grippaz handschoenen 246BK zijn professionele handschoenen die ontworpen zijn om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van bescherming en grip.

 • Materiaal
 • Maat
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

De Kerbl Rose Garden handschoenen zijn professionele handschoenen die ontworpen zijn om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort en duurzaamheid.

 • Materiaal
 • Maat
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de tuinhandschoenen getest?

Tuinhandschoenen worden getest op verschillende aspecten om de kwaliteit van het product te beoordelen. Dit omvat het materiaal waarvan de handschoen is gemaakt, om te bepalen of het geschikt is voor de werkzaamheden in de tuin. Het comfort en de pasvorm van de handschoen worden ook beoordeeld om ervoor te zorgen dat de handschoen comfortabel zit en niet te strak of te los zit. Veiligheid en bescherming zijn ook belangrijke aspecten bij het tuinieren, dus de bescherming van de handschoenen tegen stekelige planten, chemicaliën en scherpe objecten wordt geëvalueerd. De duurzaamheid van de handschoenen wordt ook getest, om te beoordelen of de handschoen bestand is tegen slijtage en scheuren bij regelmatig gebruik.

#1
OX-ON tuinhandschoen rozenhandschoen Garden Supreme 5602 - maat XS/S - Set à 1 paar

De OX-ON tuinhandschoenen Garden Supreme 5602 zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, bescherming, en duurzaamheid. Deze tuinhandschoenen zijn gemaakt van stevige en duurzame materialen, zoals synthetisch materiaal en leer, en hebben een beschermlaag van rubber op de handpalmen en vingers om te voorkomen dat ze snijden of steken.

De OX-ON tuinhandschoenen Garden Supreme 5602 zijn licht en ademend, zodat je comfortabel en zonder zweetplekken kunt werken in de tuin. Ze zijn ook flexibel en geven goede grip, zodat je gemakkelijk kunt werken met scherpe of zware objecten zonder dat je handschoenen afzakken of knellen.

De OX-ON tuinhandschoenen Garden Supreme 5602 zijn verkrijgbaar in de maten XS/S, zodat je een paar kunt kiezen dat goed past en comfortabel is om te dragen. Ze zijn ook betaalbaar en kunnen je helpen om langduriger en efficiënter te werken in de tuin. Als je dus op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige tuinhandschoenen, dan zijn de OX-ON tuinhandschoenen Garden Supreme 5602 een uitstekende keuze.

 • Materiaal
 • Maat
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
M-Safe Nitril Grippaz handschoenen 246BK - Zwart - Maat L - 50 stuks

De M-Safe Nitril Grippaz handschoenen 246BK zijn professionele handschoenen die ontworpen zijn om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van bescherming en grip. Deze handschoenen zijn gemaakt van nitril, een synthetisch materiaal dat stevig en duurzaam is, en hebben een speciale gripcoating op de handpalmen en vingers om te voorkomen dat ze wegglijden als je met natte of vette voorwerpen werkt.

De M-Safe Nitril Grippaz handschoenen 246BK zijn verkrijgbaar in de kleur zwart en de maat L, zodat je een paar kunt kiezen dat goed past en comfortabel is om te dragen. Ze zijn ook betaalbaar en komen in een verpakking van 50 stuks, zodat je altijd een schone en droge handschoen bij de hand hebt als je in de tuin werkt.

De M-Safe Nitril Grippaz handschoenen 246BK zijn geschikt voor veel verschillende toepassingen, zoals het werken met gereedschap, grond, of chemische stoffen. Ze bieden uitstekende bescherming en grip, en kunnen je helpen om efficiënter en veiliger te werken in de tuin. Als je dus op zoek bent naar professionele handschoenen voor in de tuin, dan zijn de M-Safe Nitril Grippaz handschoenen 246BK een uitstekende keuze.

 • Materiaal
 • Maat
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Kerbl Rose Garden handschoen, maat 10/XL, grijs/wit, lange manchet

De Kerbl Rose Garden handschoenen zijn professionele handschoenen die ontworpen zijn om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, bescherming, en duurzaamheid. Deze handschoenen zijn gemaakt van stevige en duurzame materialen, zoals synthetisch materiaal en leer, en hebben een lange manchet om je polsen en onderarmen te beschermen tegen doorns en steken.

De Kerbl Rose Garden handschoenen zijn licht en ademend, zodat je comfortabel en zonder zweetplekken kunt werken in de tuin. Ze zijn ook flexibel en geven goede grip, zodat je gemakkelijk kunt werken met scherpe of zware objecten zonder dat je handschoenen afzakken of knellen.

De Kerbl Rose Garden handschoenen zijn verkrijgbaar in de maat 10/XL en de kleur grijs/wit, zodat je een paar kunt kiezen dat goed past en bij je persoonlijke stijl past. Ze zijn ook betaalbaar en kunnen je helpen om langduriger en efficiënter te werken in de tuin. Als je dus op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige tuinhandschoenen, dan zijn de Kerbl Rose Garden handschoenen een uitstekende keuze.

 • Materiaal
 • Maat
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Kixx Tuinhandschoenen - Rough - Maat 8

De Kixx Tuinhandschoenen Rough zijn professionele handschoenen die ontworpen zijn om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van bescherming en grip. Deze handschoenen zijn gemaakt van synthetisch materiaal en hebben een speciale gripcoating op de handpalmen en vingers om te voorkomen dat ze wegglijden als je met natte of vette voorwerpen werkt.

De Kixx Tuinhandschoenen Rough zijn verkrijgbaar in de maat 8, zodat je een paar kunt kiezen dat goed past en comfortabel is om te dragen. Ze zijn ook betaalbaar en kunnen je helpen om efficiënter en veiliger te werken in de tuin.

De Kixx Tuinhandschoenen Rough zijn geschikt voor veel verschillende toepassingen, zoals het werken met gereedschap, grond, of chemische stoffen. Ze bieden uitstekende bescherming en grip, en kunnen je helpen om langduriger en efficiënter te werken in de tuin. Als je dus op zoek bent naar professionele handschoenen voor in de tuin, dan zijn de Kixx Tuinhandschoenen Rough een uitstekende keuze.

 • Materiaal
 • Maat
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Kreator KRTG004XXL Tuinhandschoen - XXL

De Kreator KRTG004XXL Tuinhandschoenen zijn professionele handschoenen die ontworpen zijn om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, bescherming, en duurzaamheid. Deze handschoenen zijn gemaakt van stevige en duurzame materialen, zoals synthetisch materiaal en leer, en hebben een beschermlaag van rubber op de handpalmen en vingers om te voorkomen dat ze snijden of steken.

De Kreator KRTG004XXL Tuinhandschoenen zijn licht en ademend, zodat je comfortabel en zonder zweetplekken kunt werken in de tuin. Ze zijn ook flexibel en geven goede grip, zodat je gemakkelijk kunt werken met scherpe of zware objecten zonder dat je handschoenen afzakken of knellen.

De Kreator KRTG004XXL Tuinhandschoenen zijn verkrijgbaar in de maat XXL, zodat je een paar kunt kiezen dat goed past en comfortabel is om te dragen. Ze zijn ook betaalbaar en kunnen je helpen om langduriger en efficiënter te werken in de tuin. Als je dus op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige tuinhandschoenen, dan zijn de Kreator KRTG004XXL Tuinhandschoenen een uitstekende keuze.

 • Materiaal
 • Maat
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat zijn tuinhandschoenen?

Tuinhandschoenen zijn speciale handschoenen die ontworpen zijn om te worden gebruikt tijdens het werken in de tuin. Ze zijn gemaakt van stevige en duurzame materialen, zoals leer of synthetisch materiaal, en hebben extra bescherming op de handpalmen en vingers om te voorkomen dat ze snijden of steken.

Tuinhandschoenen zijn erg handig om te hebben als je vaak in de tuin werkt, omdat ze je handen beschermen tegen scherpe objecten, spullen die kunnen knellen, en andere potentiële gevaren. Bovendien zorgen ze ervoor dat je handen droog en comfortabel blijven, zelfs als je werkt met vochtige grond of water.

Tuinhandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen, en kleuren, dus je kunt altijd een paar vinden dat bij je past. Ze zijn ook betaalbaar en kunnen je helpen om langduriger en efficiënter te werken in de tuin. Als je dus vaak in de tuin werkt, is het aan te raden om een paar tuinhandschoenen te kopen. Ze kunnen je beschermen en comfort bieden tijdens je werkzaamheden in de tuin.

Waar moet je op letten bij het kopen van tuinhandschoenen?

Bij het kopen van tuinhandschoenen dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Materiaal

Het is belangrijk om te letten op het materiaal van de tuinhandschoenen als je er een paar wilt kopen, omdat dit van invloed is op de bescherming, comfort, en duurzaamheid van de handschoenen. Er zijn verschillende materialen die gebruikt worden voor tuinhandschoenen, zoals leer, synthetisch materiaal, en katoen, en elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Bijvoorbeeld, leren tuinhandschoenen zijn stevig en duurzaam, maar kunnen wat minder comfortabel zijn dan synthetische of katoenen handschoenen. Synthetische handschoenen zijn meestal licht en ademend, maar kunnen minder stevig en duurzaam zijn dan leren handschoenen. Katoenen handschoenen zijn comfortabel en ademend, maar kunnen niet zo goed tegen vocht en water als leren of synthetische handschoenen.

Daarom is het belangrijk om te letten op het materiaal van de tuinhandschoenen als je er een paar wilt kopen. Kies handschoenen die gemaakt zijn van een materiaal dat geschikt is voor jouw specifieke wensen en behoeften, zodat je comfortabel en efficiënt kunt werken in de tuin zonder dat je handen snel vermoeid raken of geschaafd worden.

Maat

Het is belangrijk om te letten op de maat van de tuinhandschoenen als je er een paar wilt kopen, omdat een goed passende handschoen nodig is om comfortabel en efficiënt te werken in de tuin. Als de tuinhandschoenen te groot of te klein zijn, kunnen ze gemakkelijk afzakken of knellen, wat kan leiden tot vermoeide en pijnlijke handen.

Daarnaast kunnen handschoenen die te groot of te klein zijn ook minder goed beschermen. Als de handschoenen te groot zijn, kunnen ze gemakkelijk over je handpalmen en vingers heen glijden als je met scherpe of zware objecten werkt. Als de handschoenen te klein zijn, kunnen ze knellen en de bloedsomloop belemmeren, wat kan leiden tot vermoeide en pijnlijke handen.

Daarom is het belangrijk om goed op de maat van de tuinhandschoenen te letten als je er een paar wilt kopen. Kies handschoenen die goed passen en comfortabel zijn om te dragen, zodat je gemakkelijk en efficiënt kunt werken in de tuin zonder dat je handen vermoeid raken of geschaafd worden.

Dunne en dikke handschoenen

Het is belangrijk om te letten op de dikte van de tuinhandschoenen als je er een paar wilt kopen, omdat dit van invloed is op de bescherming, comfort, en gevoeligheid van de handschoenen. Er zijn verschillende diktes van tuinhandschoenen op de markt, van dun tot extra dik, en elke dikte heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Bijvoorbeeld, dunne tuinhandschoenen bieden minder bescherming dan dikkere handschoenen, maar ze zijn wel flexibeler en geven je meer gevoeligheid voor het gereedschap of de planten waarmee je werkt. Dikkere handschoenen bieden meer bescherming, maar kunnen wat minder flexibel en gevoelig zijn dan dunne handschoenen.

Daarom is het belangrijk om te letten op de dikte van de tuinhandschoenen als je er een paar wilt kopen. Kies handschoenen die de juiste dikte hebben voor jouw specifieke wensen en behoeften, zodat je comfortabel en efficiënt kunt werken in de tuin zonder dat je handen snel vermoeid raken of geschaafd worden.

Beschermlaag

Het is belangrijk om te letten op de beschermlaag van de tuinhandschoenen als je er een paar wilt kopen, omdat dit van invloed is op de bescherming en grip van de handschoenen. Er zijn verschillende soorten beschermlagen voor tuinhandschoenen, zoals rubber, kunststof, en siliconen, en elke beschermlaag heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Bijvoorbeeld, rubberen beschermlagen zijn stevig en duurzaam, maar kunnen minder grip en flexibiliteit bieden dan kunststof of siliconen beschermlagen. Kunststof beschermlagen zijn flexibel en geven goede grip, maar kunnen minder stevig en duurzaam zijn dan rubberen of siliconen beschermlagen. Siliconen beschermlagen zijn flexibel en geven goede grip, en zijn ook waterafstotend en slijtvast, maar kunnen wat duurder zijn dan rubberen of kunststof beschermlagen.

Daarom is het belangrijk om te letten op de beschermlaag van de tuinhandschoenen als je er een paar wilt kopen. Kies handschoenen die een geschikte beschermlaag hebben voor jouw specifieke wensen en behoeften, zodat je comfortabel en efficiënt kunt werken in de tuin zonder dat je handen snel vermoeid raken of geschaafd worden.

Veelgestelde vragen

Kun je tuinhandschoenen wassen?

Ja, je kunt tuinhandschoenen wassen om ze te reinigen en te ontsmetten. Hoe je dit het beste kunt doen, hangt af van het materiaal waarvan je handschoenen gemaakt zijn. Als je handschoenen gemaakt zijn van stoffen materialen, zoals katoen, dan kun je ze wassen in de wasmachine op een lage temperatuur en met een mild wasmiddel. Als je handschoenen gemaakt zijn van synthetische materialen, zoals nitril, dan kun je ze het beste wassen met een milde zeep en lauw water en met de hand drogen. Het is belangrijk om de wasvoorschriften op de verpakking van je handschoenen te volgen om te voorkomen dat ze beschadigen of verkleuren. Als je twijfelt, kun je het beste contact opnemen met de fabrikant van je handschoenen voor advies over hoe je ze het beste kunt wassen.

Wat zijn de voordelen van tuinhandschoenen?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van tuinhandschoenen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • Bescherming: Tuinhandschoenen bieden bescherming aan je handen tegen doorns, steken, snijwonden, of andere verwondingen die je kunt oplopen als je in de tuin werkt.

 • Comfort: Tuinhandschoenen zijn gemaakt van licht en ademend materiaal, zodat je comfortabel kunt werken zonder zweetplekken of irritatie aan je huid.

 • Grip: Tuinhandschoenen hebben vaak een speciale gripcoating op de handpalmen en vingers, zodat je gemakkelijk kunt werken met natte of gladde voorwerpen zonder dat je handschoenen wegglijden.

 • Duurzaamheid: Tuinhandschoenen zijn gemaakt van stevige en duurzame materialen, zodat ze lang meegaan en je niet snel nieuwe handschoenen hoeft te kopen.

 • Hygiëne: Tuinhandschoenen kunnen helpen om je handen te beschermen tegen vuil, bacteriën, of chemische stoffen die je in de tuin tegenkomt. Dit kan helpen om je handen schoon en gezond te houden.

 • Gemak: Tuinhandschoenen kunnen je helpen om efficiënter te werken in de tuin, omdat je sneller en gemakkelijker kunt werken als je comfortabele en stevige handschoenen draagt.