De beste tuinhuisjes van 2024

Het vinden van een tuinhuisje kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar iets specifieks. Er zijn tal van opties op de markt, van traditionele houten tuinhuisjes tot moderne, geïsoleerde modellen. Het is belangrijk om te overwegen wat je precies zoekt voordat je begint met zoeken, zodat je gerichter kunt zoeken en niet overweldigd raakt door al het aanbod.

Bij het zoeken naar een tuinhuisje, is het verstandig om te overwegen wat je er precies mee wilt doen. Wil je het gebruiken als opslagruimte, als hobbyruimte of misschien zelfs als extra kamer? Dit zal bepalen welk type tuinhuisje het beste bij jouw wensen past.

Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen waar je het tuinhuisje wilt plaatsen en hoeveel ruimte je hebt. Wil je het tuinhuisje aan de zijkant van je huis plaatsen of liever in een afgelegen hoek van je tuin? Dit zal bepalen hoe groot het tuinhuisje moet zijn en welke vorm het het beste kan hebben.

Er zijn veel verschillende materialen waaruit tuinhuisjes gemaakt kunnen worden, waaronder hout, kunststof en metaal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om hier goed over na te denken voordat je een keuze maakt. Bijvoorbeeld, houten tuinhuisjes zijn vaak het meest esthetisch aantrekkelijk, maar kunnen veel onderhoud nodig hebben. Kunststof tuinhuisjes zijn vaak goedkoper en onderhoudsvriendelijker, maar kunnen niet zo stevig zijn als houten modellen.

Onze favoriet

De Interflex blokhut is een stevig en duurzaam tuinhuis dat gemaakt is van geïmpregneerd hout.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Stijl

2e beste keuze

De Keter Manor Pent 64 Tuinhuis is een stijlvol en functioneel tuinhuis dat gemaakt is van duurzaam kunststof.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Stijl

3e beste keuze

De Hoekblokhut blokhut is een ruim en stijlvol tuinhuisje dat perfect past in een hoek van je tuin.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Stijl

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de tuinhuisjes getest?

Tuinhuisjes worden getest op verschillende aspecten om de kwaliteit van het product te beoordelen. Dit omvat het materiaal waarvan het huisje is gemaakt om te bepalen of het geschikt is voor de beoogde doeleinden en duurzaam is. De grootte van het tuinhuisje wordt geëvalueerd om te zorgen dat het groot genoeg is voor de klus en voldoende opslagruimte heeft. De stijl van het huisje wordt ook beoordeeld om ervoor te zorgen dat het past bij de esthetiek van de tuin en harmonieus samenwerkt met andere elementen in de tuin. Daarnaast worden de gebruiksgemak en het onderhoudsgemak van het tuinhuisje getest, zodat u gemakkelijk toegang heeft tot uw spullen en het huisje gemakkelijk schoon te maken is. Ook worden de veiligheidsaspecten, zoals de veiligheid van het huisje voor de gebruiker en de duurzaamheid bij gebruik in verschillende weersomstandigheden geëvalueerd.

#1
Interflex blokhut - tuinhuis - hout - geïmpregneerd - inclusief dakshingels - 2.5 x 2.0 meter - 2520 - 28mm

De Interflex blokhut is een stevig en duurzaam tuinhuis dat gemaakt is van geïmpregneerd hout. Het tuinhuis heeft afmetingen van 2.5 bij 2.0 meter en is gemaakt van 28mm dik hout. Het tuinhuis wordt geleverd inclusief dakshingels, zodat je het dak gemakkelijk kunt afdekken en beschermen tegen regen en sneeuw. De Interflex blokhut is een uitstekende keuze voor extra opslagruimte of als hobbyruimte in je tuin.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

#2
Keter Manor Pent 64 Tuinhuis - 183,5x111x200,5cm - Grijs

De Keter Manor Pent 64 Tuinhuis is een stijlvol en functioneel tuinhuis dat gemaakt is van duurzaam kunststof. Het tuinhuis heeft afmetingen van 183,5 bij 111 bij 200,5cm en heeft een modern en tijdloos design. Het tuinhuis is grijs van kleur en is gemakkelijk te onderhouden en te schoon te houden. Het tuinhuis heeft voldoende ruimte voor je tuinspullen en andere kleine spullen en heeft een stevig dak om je spullen te beschermen tegen regen en sneeuw. De Keter Manor Pent 64 Tuinhuis is een uitstekende keuze voor elke tuin.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

#3
Interflex blokhut - tuinhuis - onbehandeld - inclusief dakshingels - 3 x 2 meter - 3020L - 28 mm

De Hoekblokhut blokhut is een ruim en stijlvol tuinhuisje dat perfect past in een hoek van je tuin. Het tuinhuisje heeft afmetingen van 300 bij 300cm en is gemaakt van stevig en duurzaam hout. Het tuinhuisje heeft een traditioneel ontwerp en een stijlvolle afwerking met dakshingels en een deur met raampjes. Het tuinhuisje biedt voldoende ruimte voor tuinspullen, gereedschappen en andere kleine spullen en is een uitstekende keuze voor elke tuin.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

#4
Intergard Hoekblokhut blokhut tuinhuisje Mansfield 300x300cm

De Keter Oakland 1175 Tuinhuis is een ruim en stijlvol tuinhuis dat gemaakt is van duurzaam kunststof. Het tuinhuis heeft afmetingen van 350 bij 229 bij 254cm en heeft een modern en tijdloos design. Het tuinhuis is antraciet van kleur en heeft twee glazen deuren en twee ramen, zodat je voldoende licht en ventilatie hebt. Het tuinhuis heeft voldoende ruimte voor je tuinspullen en andere kleine spullen en heeft een stevig dak om je spullen te beschermen tegen regen en sneeuw. De Keter Oakland 1175 Tuinhuis is een uitstekende keuze voor elke tuin.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

#5
Keter Oakland 1175 Tuinhuis - 350x229x254cm - Antraciet

De Keter Oakland 1175 Tuinhuis is een ruim en stijlvol tuinhuis dat gemaakt is van duurzaam kunststof. Het tuinhuis heeft afmetingen van 350 bij 229 bij 254cm en heeft een modern en tijdloos design. Het tuinhuis is antraciet van kleur en heeft twee glazen deuren en twee ramen, zodat je voldoende licht en ventilatie hebt. Het tuinhuis heeft voldoende ruimte voor je tuinspullen en andere kleine spullen en heeft een stevig dak om je spullen te beschermen tegen regen en sneeuw. De Keter Oakland 1175 Tuinhuis is een uitstekende keuze voor elke tuin.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

Wat is een tuinhuisje?

Een tuinhuisje is een kleine schuur of schuurtje dat gebruikt wordt om tuinspullen en andere kleine spullen op te slaan. Het is vaak gebouwd van hout en heeft een afdak of dak om het te beschermen tegen regen en sneeuw. Sommige tuinhuisjes worden ook gebruikt als hobbyruimte of als extra opslagruimte voor het huis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinhuisje?

Bij het kopen van een tuinhuisje dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Prefab of op maat

Bij het kopen van een tuinhuisje is het belangrijk om te letten op of het prefabricage is of op maat gemaakt. Prefab tuinhuisjes zijn meestal goedkoper, maar ze hebben ook minder flexibiliteit qua ontwerp en afmetingen. Als je specifieke wensen hebt voor het ontwerp en de afmetingen van je tuinhuisje, dan is het beter om een tuinhuisje op maat te laten maken. Zo kun je ervoor zorgen dat het tuinhuisje perfect past bij je behoeften en de beschikbare ruimte in je tuin.

Afmetingen

Het is belangrijk om te letten op de afmetingen van een tuinhuisje omdat je moet zorgen dat het past in de beschikbare ruimte in je tuin. Als het tuinhuisje te groot is, dan kan het moeilijk zijn om het te plaatsen en kan het een ongewenste aanblik zijn in je tuin. Aan de andere kant, als het tuinhuisje te klein is, dan kan het niet voldoen aan je behoeften voor extra opslagruimte of hobbyruimte. Door de afmetingen van het tuinhuisje te controleren voordat je het koopt, kun je ervoor zorgen dat het precies past in de beschikbare ruimte in je tuin.

Materialen

Het is belangrijk om te letten op de materialen waarvan een tuinhuisje gemaakt is omdat dit kan bepalen hoe stevig, duurzaam en weerbestendig het tuinhuisje is. Hout is een populaire keuze voor het materiaal van tuinhuisjes omdat het een natuurlijke uitstraling heeft en relatief gemakkelijk te bewerken is. Andere materialen die gebruikt kunnen worden voor het maken van tuinhuisjes zijn metaal, vinyl en plastic. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de materialen te overwegen voordat je een tuinhuisje koopt.

Dak

Het is belangrijk om te letten op het dak van een tuinhuisje omdat het dak ervoor zorgt dat het tuinhuisje beschermd is tegen regen en sneeuw. Een goed dak moet stevig en duurzaam zijn, zodat het niet snel lekt of beschadigd raakt. Het dak moet ook aansluiten op de stijl en het ontwerp van het tuinhuisje, zodat het er goed uitziet in je tuin. Er zijn verschillende soorten daken die gebruikt kunnen worden voor tuinhuisjes, zoals platte daken, schuine daken en golfplaten daken. Het is belangrijk om te kiezen voor een dak dat past bij je behoeften en de beschikbare ruimte in je tuin.

Deuren en ramen

Het is belangrijk om te letten op de deuren en ramen van een tuinhuisje omdat dit kan bepalen hoe gemakkelijk het is om toegang te krijgen tot het binnenste van het tuinhuisje. De deuren moeten stevig en duurzaam zijn, zodat ze niet snel beschadigen of uit de rails raken. Ze moeten ook gemakkelijk te openen en te sluiten zijn, zodat je snel toegang hebt tot het tuinhuisje wanneer je dat nodig hebt. De ramen moeten groot genoeg zijn om voldoende licht naar binnen te laten en moeten gemakkelijk te openen en te sluiten zijn voor ventilatie. Het is belangrijk om de deuren en ramen van een tuinhuisje te controleren voordat je het koopt, zodat je zeker weet dat ze voldoen aan je behoeften.

Heb je een vergunning nodig voor een tuinhuisje?

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een tuinhuisje. Dit is afhankelijk van de afmetingen van het tuinhuisje en de plaats waar het geplaatst wordt. Het is aan te raden om te controleren of je een vergunning nodig hebt bij de gemeente waar je woont voordat je een tuinhuisje koopt en plaatst. Dit kan ervoor zorgen dat je niet tegen problemen aanloopt bij het plaatsen van het tuinhuisje.

Veelgestelde vragen

Hoe ver moet een tuinhuis van de buren staan?

Er is geen vastgestelde afstand waarop een tuinhuis van de buren moet staan. Dit is afhankelijk van de regels en voorschriften van de gemeente waar je woont en van de specifieke omstandigheden van je tuin. Het is aan te raden om de gemeente te contacteren om te vragen wat de afstandsregels zijn voordat je een tuinhuis koopt en plaatst.

Welke fundering voor een tuinhuisje?

Er zijn verschillende soorten funderingen die gebruikt kunnen worden voor een tuinhuisje. De meest gebruikelijke funderingen voor tuinhuisjes zijn betonblokken of betonvloeren. Dit zorgt voor een stevige en duurzame basis voor het tuinhuisje en kan het tuinhuisje beschermen tegen vocht en verzakking. Andere mogelijke funderingen voor tuinhuisjes zijn geprefabriceerde betonplaten of stapelblokken.

Hoe dicht mag een tuinhuis bij de erfgrens staan?

Er is geen vastgestelde afstand waarbinnen een tuinhuis bij de erfgrens moet staan. Dit is afhankelijk van de regels en voorschriften van de gemeente waar je woont en van de specifieke omstandigheden van je tuin. Het is aan te raden om de gemeente te contacteren om te vragen wat de afstandsregels zijn voordat je een tuinhuis koopt en plaatst.

Hoe maak ik een fundering voor een tuinhuisje?

Een fundering voor een tuinhuisje kan op verschillende manieren gemaakt worden. Een van de meest gebruikelijke manieren is door het maken van een paalfundering. Dit is een fundering die bestaat uit een aantal palen die in de grond geslagen worden.

Het is belangrijk om te beginnen met het uitzetten van de afmetingen van het tuinhuisje en de plaats van de fundering. Zorg ervoor dat de fundering stevig en stabiel is en dat het tuinhuisje op een vlakke ondergrond staat.

Vervolgens moeten de palen op de juiste afstand van elkaar worden geslagen. Dit kan met behulp van een hamer of een beitel en houweel. Zorg ervoor dat de palen diep genoeg in de grond zitten zodat ze stevig en stabiel zijn.

Als alle palen zijn geslagen, kun je betonijzer of houten balken over de palen leggen om de fundering te vormen. Als het betonijzer gebruikt wordt, moet het worden bedekt met beton om de fundering stevig te maken. Als houten balken worden gebruikt, moeten deze worden vastgemaakt met houten pennen of bouten.

Nadat de fundering is gemaakt, kun je het tuinhuisje op de fundering plaatsen en het vastzetten met behulp van houten pennen of bouten. Zorg ervoor dat het tuinhuisje goed vastzit op de fundering zodat het stabiel is en niet kan omwaaien.

Onze favoriet

De Interflex blokhut is een stevig en duurzaam tuinhuis dat gemaakt is van geïmpregneerd hout.

Beste prijs op BOL.com