De beste tuinslangen van 2024

Een tuinschepje is een belangrijk gereedschap voor iedereen die een tuin heeft. Het is een flexibel en veelzijdig gereedschap dat je kunt gebruiken voor een scala aan taken, van het planten en verpotten van planten tot het graven van gaten en het verwijderen van onkruid. Bij het kopen van een tuinschepje is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid van het gereedschap, evenals de functionaliteit en het comfort tijdens het gebruik. Er zijn veel verschillende soorten tuinschepjes beschikbaar, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om te kiezen welk type het beste bij je behoeften past.

 

Onze favoriet

Het GARDENA Comfort handschepje is ideaal voor het planten en verplanten in potten en bakken. 

 • Materiaal
 • Maat
 • Ergonomie

2e beste keuze

Zwarte kunststof tuinschep/plantenschep 28 cm. Handige tuinschepje/plantenschepje voor het tuinieren. Formaat: Lengte ca 28,8 cm. 

 • Materiaal
 • Maat
 • Ergonomie

3e beste keuze

Het LU-2K Tuinschepje van Wolf-Garten heeft een werkbreedte van 7cm en is ideaal voor planten in de tuin of op het balkon. 

 • Materiaal
 • Maat
 • Ergonomie

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de tuinschepjes getest?

Wij hebben de tuinschepjes getest op verschillende aspecten, waaronder de kwaliteit van het materiaal, de precisie en het gemak van gebruik. Daarnaast hebben wij gekeken naar de duurzaamheid van het gereedschap en de effectiviteit in het uitvoeren van tuintaken, zoals het verwijderen van onkruid en het planten van bloemen. Ook de compatibiliteit met andere tuinaccessoires en de garantie die wordt aangeboden, werden meegenomen in onze tests. Op basis van onze testresultaten hebben wij de beste tuinschepjes geselecteerd en beoordeeld op basis van deze criteria.

 

#1
GARDENA Comfort Handschepje Tuinschepje

Het GARDENA Comfort Handschepje is het perfecte gereedschap voor het verzorgen van uw tuin. Het schepje is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal, waardoor het jarenlang meegaat. Het handvat is ontworpen voor comfort en grip, en is verstelbaar voor een perfecte pasvorm voor iedere gebruiker. Het schepje heeft een fijne, scherpe rand waarmee u nauwkeurig en efficiënt kunt werken, en is perfect voor kleinere tuinklussen, zoals het verwijderen van onkruid of het planten van bloemen. De compacte afmetingen maken het ook gemakkelijk om op te bergen of mee te nemen voor werk buitenshuis. In samenvatting, het GARDENA Comfort Handschepje is een duurzaam, comfortabel en efficiënt gereedschap voor al uw tuinbehoeften.

 

 • Materiaal
 • Maat
 • Ergonomie
Beste prijs op BOL.com

#2
Zwarte kunststof tuinschep/plantenschep 28 cm - Tuingereedschap/moestuin/kruidentuin accessoires

De Zwarte Kunststof Tuinschep/Plantenschep is een uitstekend gereedschap voor uw moestuin of kruidentuin. Gemaakt van hoogwaardige kunststof, is deze schep sterk en duurzaam, en zal jarenlang meegaan. De schep heeft een lengte van 28 cm en een fijne, scherpe rand waarmee u nauwkeurig kunt werken. Het zwarte ontwerp maakt het ook gemakkelijk om bij te houden en op te bergen, en het slank en licht ontwerp maakt het gemakkelijk om mee te nemen voor werk buitenshuis. Of u nu bezig bent met het verwijderen van onkruid of het planten van bloemen en kruiden, deze tuinschep zal u helpen om efficiënt en snel te werken. Kortom, de Zwarte Kunststof Tuinschep/Plantenschep is een duurzaam, handig en efficiënt gereedschap voor al uw tuin- en moestuinbehoeften.

 

 • Materiaal
 • Maat
 • Ergonomie
Beste prijs op BOL.com

#3
WOLF-Garten bloemenschepje LU-2K - breedte 7 cm - handgereedschap

De WOLF-Garten bloemenschepje is een professioneel gereedschap met een werkbreedte van 7 cm. Het is gemaakt van stevig en duurzaam staal en is ontworpen om jarenlang mee te gaan.

Met het WOLF-Garten bloemenschepje kun je eenvoudig kleine bloemen en planten verpotten zonder het wortelgestel te beschadigen. De brede werkbreedte maakt het gemakkelijk om planten en bloemen te verplaatsen en het handvat is comfortabel om te hanteren tijdens lange werkdagen in de tuin.

Het WOLF-Garten bloemenschepje is ook voorzien van een uniek ontwerp met een zachte grip, wat het gemakkelijk maakt om het gereedschap te hanteren zonder dat je je handen hoeft te gebruiken. Als je op zoek bent naar een professioneel bloemenschepje met een breed werkoppervlak, is het WOLF-Garten bloemenschepje een uitstekende keuze.

 • Materiaal
 • Maat
 • Ergonomie
Beste prijs op BOL.com

#4
WOLF-Garten bloemenschepje LU - breedte 8 cm - handgereedschap

De WOLF-Garten bloemenschepje LU is een professioneel gereedschap met een werkbreedte van 8 cm. Het is gemaakt van stevig en duurzaam staal en is ontworpen om jarenlang mee te gaan.

Met het WOLF-Garten bloemenschepje LU kun je eenvoudig kleine bloemen en planten verpotten zonder het wortelgestel te beschadigen. De brede werkbreedte maakt het gemakkelijk om planten en bloemen te verplaatsen en het handvat is comfortabel om te hanteren tijdens lange werkdagen in de tuin.

Het WOLF-Garten bloemenschepje LU is ook voorzien van een uniek ontwerp met een zachte grip, wat het gemakkelijk maakt om het gereedschap te hanteren zonder dat je je handen hoeft te gebruiken. Als je op zoek bent naar een professioneel bloemenschepje met een breed werkoppervlak, is het WOLF-Garten bloemenschepje LU een uitstekende keuze.

 • Materiaal
 • Maat
 • Ergonomie
Beste prijs op BOL.com

#5
GARDENA Combisystem bloemenschepje - werkbreedte 7 cm - 25 jaar garantie

Het GARDENA Combisystem Bloemenschepje is de perfecte aanvulling op uw tuin gereedschapset. Het bloemenschepje heeft een werkbreedte van 7 cm en is gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor het jarenlang meegaat. Dankzij de 25 jaar garantie kunt u er zeker van zijn dat u een kwalitatief hoogwaardig product koopt. Het bloemenschepje is speciaal ontworpen voor precisiewerk in uw tuin, zoals het verwijderen van onkruid of het planten van bloemen. Het is ook een uitstekend gereedschap voor het verzorgen van uw bloembedden of rozenperken. Het bloemenschepje is eenvoudig te bevestigen aan andere GARDENA Combisystem-handvatten, zodat u een perfecte werkhouding kunt bereiken. Kortom, het GARDENA Combisystem Bloemenschepje is een duurzaam, efficiënt en praktisch gereedschap voor al uw tuinbehoeften.

 

 • Materiaal
 • Maat
 • Ergonomie
Beste prijs op BOL.com

Wat is een tuinschepje?

Een tuinschepje is een gereedschap dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden in de tuin. Het is een flexibel en veelzijdig gereedschap dat je kunt gebruiken voor allerlei taken, zoals het planten en verpotten van planten, het graven van gaten, het verwijderen van onkruid en het verwijderen van bladeren en ander afval uit de tuin. Tuinschepjes kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals staal, aluminium of plastic, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Tuinschepjes zijn een belangrijk gereedschap voor iedereen die een tuin heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinschepje?

Bij het kopen van een tuinschepje dien je vooral op de volgende dingen te letten:

De materiaalkeuze

Je moet letten op de materiaalkeuze bij het kopen van een tuinschepje omdat dit van invloed is op de kwaliteit en duurzaamheid van het gereedschap. Er zijn verschillende materialen waaruit tuinschepjes kunnen zijn gemaakt, zoals staal, aluminium en plastic, en elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Bijvoorbeeld, staal is sterk en duurzaam, maar het is ook zwaarder en kan roesten als het niet goed onderhouden wordt. Aluminium is licht en roestbestendig, maar het is minder sterk en duurzaam dan staal. Plastic is licht en gemakkelijk te reinigen, maar het is ook minder sterk en duurzaam dan staal of aluminium.

Daarom is het belangrijk om te overwegen wat voor soort werk je wilt doen met je tuinschepje en welk materiaal het beste bij je behoeften past voordat je een keuze maakt.

Een kort of lang handvat

Je moet letten op of een tuinschepje een kort of lang handvat heeft omdat dit van invloed is op het comfort en gemak van gebruik. Een kort handvat is gemakkelijk te hanteren en biedt meer controle, terwijl een lang handvat je in staat stelt om te werken zonder te bukken en dus minder belasting geeft op je rug en armen.

Het hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de specifieke behoeften van je project welk type handvat het beste voor jou is. Als je bijvoorbeeld wilt werken op grote hoogte of in een ruimte met een lage plafondhoogte, is een kort handvat misschien de beste optie. Als je echter op zoek bent naar gemak en comfort tijdens het werken in de tuin, dan is een lang handvat misschien de beste keuze. Het is belangrijk om na te denken over wat het beste bij je behoeften past voordat je een keuze maakt.

De soorten scheppen en hun toepassingen

Er zijn verschillende soorten tuinscheppen en elk type is ontworpen voor specifieke toepassingen. Sommige van de meest voorkomende soorten tuinscheppen zijn:

 • Bloemenschepje: Dit is een klein tuinschepje met een smal en rond blad, dat is ontworpen voor het verpotten en verplanten van kleine bloemen en planten. Het is ideaal voor het werken in kleine tuinen of binnen in een kas.
 • Tuinschep: Dit is een groter en steviger tuinschep met een rechthoekig blad, dat is ontworpen voor het verplaatsen van grote hoeveelheden grond en het verwijderen van obstakels zoals wortels en stenen. Het is ideaal voor het werken in grotere tuinen of voor het aanleggen van borders en bloembedden.
 • Voegenkrabber: Dit is een speciaal soort tuinschep met een lang en smal blad, dat is ontworpen voor het uitkrabben van voegen tussen tegels. Het is ideaal voor het onderhouden van terrassen en opritten.
 • Sneebeschoeier: Dit is een groot en stevig tuinschep met een breed en vlak blad, dat is ontworpen voor het verwijderen van sneeuw. Het is ideaal voor het onderhouden van opritten en paden tijdens de winter.

Onze favoriet

Het GARDENA Comfort handschepje is ideaal voor het planten en verplanten in potten en bakken. De ergonomische handgreep met zacht component past perfect in de hand en de hoek aan het einde voorkomt wegglijden. 

Beste prijs op BOL.com